Влез

Стойността на парите (23)

Повече стойност за парите ни? Нестандартен подход.

Повече стойност за парите ни? Нестандартен подход. - 3.7 out of 5 based on 3 votes

 Има някой истини, които не остаряват с времето като думите на У. Бъфет: "Цената е това, което плащате. Стойността е това, което получавате." Парите са вид стока и като всяка такава могат да "се изтъргуват" повече или по-малко успешно.

 Някога вярвах, че за да постигнем целите си, е оправдано да спестяваме до крайности. Това си мислех наблюдавайки родителите си през кризата от 1996-1997 година. Сега съм на друго мнение - трябва да си позволяваме наистина важните за нас удобства в живота, за да не стигнем в края на житейския си път до извода: "Животът е това, което ти се случва, докато си правиш планове за него".

(3 гласа)

Древна история на парите

Древна история на парите - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Древна монета Някога, много отдавна живели древни хора, които не познавали парите. Те обменяли стоки помежду си на принципа на разменната търговия.

 Например един човек притежавал прекрасно копие, изработено от камък и дърво, а друг имал красива огърлица от ценни камъни и раковини. Всеки искал да притежава, каквото другият има и така те правели бартерна сделка, като ги разменяли.

 Неудобството било, че ако например някой притежавал много овце, но имал нужда от брашно, трябвало да потърси друг, който е произвел брашно в изобилие, но не отглежда овце. Нуждите на първия, трябвало да съвпадат с тези на втория, за да може те да търгуват помежду си, а това било бавно и трудно постижимо. 

(2 гласа)

Бързите начини за правене на пари

Бързите начини за правене на пари - 5.0 out of 5 based on 4 votes

 

 Предполагам всички сте чували за най-различни бързи и невероятни начини за правене на пари, които излизат на мода периодично. Аз в момента се сещам за няколко, чиято "давност" е на път да отмине. Първите, които са ги открили непременно са успели да натрупат известна сума пари, но колкото повече време минава и колкото повече се популяризира въпросният метод на печалба, толкова повече мерки се вземат за ограничаването му.

(4 гласа)

Доколко са важни парите в живота ни?

Доколко са важни парите в живота ни? - 5.0 out of 5 based on 4 votes

богатство Много хора вярват, че ако забогатеят това ще е краят на всички техни проблеми. И защо да не е? Ако можеш да си позволиш всичко, ще ядеш по-качествена храна, ще почиваш колкото си искаш, ще имаш най-добрите медицински грижи. Всички ще се въртят около теб, защото ще искат да им помогнеш да сбъднат мечтите си за по-охолен живот.

 И все пак, на практика не се получава така – богатите имат своите проблеми – нежелано медийно внимание, липса на време, понеже всеки иска да се срещне с тях, несподелена любов, нелечими болести и др., с които и обикновените хора се сблъскват.

(4 гласа)

Време или пари?

Време или пари? - 5.0 out of 5 based on 3 votes

време или пари Наскоро се замислих за малките неща, които улесняват безкрайно много живота ни. Те струват пари - понякога повече, друг път по-малко, но ни спестяват време и нерви, които също могат да ни струват скъпо.

 Кои малки неща имам придвид?

 Случвало ли ви се е например сутрин преди работа да стържете леда от стъклата на колата си? Е, ако не сте го правили лично вие - поне сте виждали колко време отнема на съседа, докато свърши тази работа.

(3 гласа)

Отслабване за пари?!

Отслабване за пари?! - 5.0 out of 5 based on 4 votes

otslabvane-pari Парите са универсален стимул. А ние хората сме емоционални създания, които имат нужда от сигурност, за да удовлетворят най-силния си инстинкт - този за оцеляване. Затова не е чудно, че постиженията ни в определена сфера са по-добри, когато преследваме финансова цел

 В крайна сметка повечето от нас продават времето си и енергията си за пари. /вижте още "Как парите влияят върху психиката ни?"/.

 А можем ли да комбинираме страстта си към парите с друга полезна цел като отслабването?

 Едно кратко проучване по темата ми показа, че е напълно възможно. Съществуват доста изследвания за това как финансовият стимул се отразява на волята ни да стопим излишните килограми.

(4 гласа)

Имаме ли нужда от книжните пари?

Имаме ли нужда от книжните пари? - 5.0 out of 5 based on 3 votes

 pari-stokaНаскоро се замислих за сблъсъка между поколенията и за това как бизнесът и държавата следват тенденции, които са изостанали, за да угодят на част от хората, които не могат да свикнат с развитието на технологиите.

 Да вземем например плащанията по интернет. Някои хора се страхуват от тях като дявол от тамян.

(3 гласа)

Парите за мен са нищо....!?

Парите за мен са нищо....!? - 5.0 out of 5 based on 3 votes

 pari nishtoВсеки иска да се тупа в гърдите и да казва „За мен парите нямат значение”. Това е страхотно, обаче ако хората нямахме елементарните си нужди. Ние сме социални създания – това е в кръвта ни и за съжаление или за радост се чувстваме добре само в обществото.

 Това общество ни влияе. То ни е наложило, а ние сме възприели като част от себе си множество порядки, разбирания за добро и зло, начин на живот, усещане за уют.

(3 гласа)

Вицове за пари

Вицове за пари - 5.0 out of 5 based on 5 votes

vicove-za-pariДевиз: "Заемайте пари само от песимисти, защото не очакват да им ги върнете!"

***

Разговор между две блондинки:

- Леле, виж този страхотен мъж. Много ме привлича. Искам да имам...кола от него!

***

(5 гласа)

Как парите влияят върху психиката ни?

Как парите влияят върху психиката ни? - 5.0 out of 5 based on 4 votes

 pari komisionnaНаскоро получих първото плащане от Гугъл за рекламите, които се показват в блога ми. Естествено се почувствах добре, макар че сумата не е голяма и мисля в перспектива да се насоча към по-добри варианти за печалба от интернет. Но чувството, което изпитах, когато взех банкнотите в ръка, ме накара да се замисля за начините, по които парите влияят на подсъзнателно и съзнателно ниво върху психиката ни.

(4 гласа)
Абонамент чрез RSS
Real Time Analytics