Влез

Петък, 06 Декември 2013 - Здравдух.ком - Здраве и лични финанси

Масажът: глезотия или потребност?

масажни процедури Докато лягате на масажната маса и хавлията нежно гали гърба, тихата музика Ви потапя в момента. Деликатни аромати изпълват въздуха, затопленото олио навлиза през всяка пора на тялото, умът потъва в забрава – далеч от ежедневните грижи. Единственото, кето искате е този момент да продължи вечно...

 Това ли е всичко, което масажът може да направи за Вас? Не е ли той нещо повече от блажена релаксация и освобождаване от натрупаното от ежедневния стрес напрежение? Масажът може да бъде много повече от това. Той подпомага предотвратяването и борбата с много болести, подобрява съня, храносмилането и настроението и колкото повече масажи си позволявате, толкова по-добре се чувствате.

 Всъщност масажът се прилага като лечебно средство от древни времена. Докосването е естествена човешка реакция спрямо болката и стреса и израз на състрадание и подкрепа. Лечители от цял свят в различни времена в продължение на хиляди години инстинктивно и независимо един от друг са развивали редица терапевтични техники, използващи докосването.

 Повечето от тях се прилагат и днес. Ползите от масажа са научно доказани, има свидетелства, че той лекува редица заболявания – от хронични болести и наранявания до невропсихични проблеми, толкова широко разпространени в нашето съвременно общество.

 Масажът не е просто удоволствие, което носи само наслада. Той лекува тялото и душата! В днешните времена на предимно техническа и неперсонализирана медицина, масажът предлага един по-човешки, неинвазивен и безлекарствен подход, базиран на естествента способност на тялото да се самолекува.

Абонамент чрез RSS
Real Time Analytics