Влез

Новите богати

Новите богати - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Новите богати Новите богати

 "Новите богати" - какво ли чудо е това? Всеки си има собствено определение за богатство и то обикновено включва материални неща като пари, коли, имоти и модерни джаджи. И както в миналото е имало благородници и крепостници и днес хората се делят по подобен принцип. Модерното робство е работата от 9 до 18 ч. + кредит. Добрата новина е, че ако преди е било невъзможно да преминеш от долно към горно съсловие, сега човек има шанс да го направи. 

 А и все повече се замисляме над факта "Кога всъщност можем да се наречем богати?". Ако управляваш мащабен бизнес, но времето ти е до секунда разграфено и бизнесът ти не може и за ден да бъде без надзор от самия теб, тогава ти не си нещо повече от наемния работник. Даже си по зле, защото много хора разчитат на теб и стресът е голям - може да ти докара безсънни нощи и болести. И можеш ли да се наречеш богат? Материално - да, но пък не разполагаш с най-ценния ресурс, който определя качеството на живота ти - изборът как да прекараш времето си!

 Същото се случва и с част от хората с печеливши професии - адвокати, нотариуси, одитори, уеб дизайнери, програмисти и др. Те не винаги успяват да излязат от така наречената "омагьосана въртележка" => изкарване на много пари => увеличаване на разходите с ипотеки, нова лизингова кола, скъпи екскурзии и глезотии => още повече работа => още повече пари => нови по-големи разходи. 

 Проблемът се крие в това, че те продават времето си=на живота си за пари. Ако нещо се случи и се наложи да спрат работа, това ще ги доведе до фалит. 

 Има един много важен момент, който повечето хора пропускат. Няма да го кажа със свои думи, а ще цитирам дядо си (роден 1916 г.):

 "Ако имаш 100 пари, само докато го преброиш, те трябва да са станали 105!"

   Когато осъзнаем само това свойство на парите, животът ни може да се промени напълно. Точно това знание отличава "новите богати" от хората, които робуват на бизнеса или кариерата си. 

 Новите богати (the new rich) може да нямат милиони, но пасивните им доходи са достатъчни за да покрият настоящия им стандарт на живот без да работят т.е. те са финансово независими.

 Не се водят по модата, а избират това, което на тях лично им допада, не робуват на хорското мнение, почиват не в най-луксозните курорти, претъпкани с хора, а в най-красивите и по-безлюдни места и то не в идеалния сезон. Обичат да пътуват и изследват непознати места.

 Склонни са да правят обратното на това, което правят другите, ненавиждат стадното чувство, мислят нестандартно и оригинално, достатъчно умни са да знаят, че ако един финансов продукт е широко рекламиран, значи не е изгоден. Действат светкавично, когато се появи изгодна възможност за инвестиция и знаят как да я разпознаят. 

Обикновено имат поне няколко хобита, като поне едно от тях са превърнали в средство за допълнителни доходи или бизнес. Новите богати са щедри, ентусиасти, енергични, носят мощен положителен заряд. Хората се чувстват добре в тяхно присъствие и разговорите текат приятно и гладко. Усещането за удовлетворение и радост от живота, за здраве и хармония действат на останалите като притегателно магнитно поле. Когато попаднеш в орбитата на такъв човек имаш чувството, че ще полетиш.

 "Това е нещо като "нова религия", в центъра на която си ти и желанието да станеш по-добра версия на самия себе си."

 А замисляли ли сте се как да станете един от новите богати? Първата стъпка несъмнено минава през финансовата независимост, за да си освободиш време да мислиш за други неща и да се развиваш. А после какво? Какво бих правила аз например ако имах 100 лв. под възглавницата всяка сутрин като се събудя и имах много време?

 Ето какво излезе от брейнсторминга, който направих: танци, карате, скално катерене, йога, пиано, онлайн магазин за  здравословно хранене, писане на статии и книги, създаване на CD с информационни продукти, посещение на семинари за лични финанси, личностно усъвършенстване, предприемачество и електронна търговия, усъвършенстване на английския и румънския ми език, пътуване и др. 

 А вие имате ли своя списък: "Какво бихте правили, ако попаднете сред най-модерното съсловие на "Новите богати"? Споделете в коментарите!

 Вижте още за моя личен опит със свалянето на тегло тук, изтеглете ОТКЪС от книгата ми "Как успях да отслабна?" или се абонирайте за новото в блога.

Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  Следвайте ме в Google +

Последно променена наПетък, 15 Януари 2016 16:24

2 коментари

 • Теодора Дончева-Влаховска
  Теодора Дончева-Влаховска Сряда, 10 Февруари 2016 15:35 Връзка на коментара

  Здравейте, Валентина. Благодаря, че споделихте мечтата си с мен. Това е мечтата на много от нас и да се надяваме, че ще може някой ден пасивните ни доходи да се равняват на 100 лв./ден. Ако ние не успеем, вярвам, че децата ни ще го постигнат. Желая ви все пак да търсите нови и нови начини за развитие и за допълнителни доходи и да увеличите личното си богатство, измервано не само в пари, но и във време!!!

 • Valentina
  Valentina Понеделник, 25 Януари 2016 10:18 Връзка на коментара

  Прекрасно е да се събуждаш сутрин и да намираш 100 лв под възглавницата. Даже все повече и повече мечтая за това. Ще имам нужната свобода и ще мога да отделям повече време на децата, книгите и ред други неща, които обожавам. НО, от къде ще идват тези пари всяка сутрин? Мечтите ни са повече от реалността. Вярно е, че има и такива хора, които са целунати от Господ. Нито бързат сутрин за работа, отговорност и какви ли не капризи на началствата. Да се гаврят с теб за някаква минимална заплата, която се чудиш как да я разпределиш за да стигне за храна, сметки и някакво малко удоволствие. ЕЕЕЕЕх , имаше го това спокойствие преди. Днес сме в друго измерение, на друго място и с много лош народ. Но, със вас поне и аз помечтах малко. А, дано от утре не бързам за работа , а всяка сутрин да имам 100лв.. Не искам много, просто спокойствие и да покривам разноските без притеснение.
  Успех

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics