Влез

Изпробвани идеи за безплатна реклама на бизнеса - част 1

Изпробвани идеи за безплатна реклама на бизнеса - част 1 - 5.0 out of 5 based on 6 votes

  Искам в няколко статии да споделя някои идеи за безплатна реклама на бизнеса ви. Повечето от тях са изпробвани лично от мен и работят. Много често хората си мислят, че трябва да похарчат безумни пари, за да популяризират дейността си и да печелят клиенти.

bezplatna reklama za biznesa

  Това понякога наистина е така, но защо междувременно да не се възползваме и от различни подходи, които няма да ни струват и една стотинка. Всичко, което е нужно да вложим е личното си време и креативност. Понякога се оказва, че хиляди левове не вършат толкова работа, колкото една добре обмислена  безплатна, реклама.

  И така, кои са най-ефекасните и качествени идеи за привличане на клиенти?

В тази статия ще разгледам  безплатния e-mail бюлетин. За този подход е говорено много, но и аз от личния си опит мога да потвърдя, че работи.

  Какво представлява той?

  Бюлетинът е персонализиарно съобщение до вашите клиенти /т.е. към всеки се обръщате поименно/, в което можете да представите услугите и продуктите си, да ги информирате за промоции или томболи и да ги стимулирате да дойдат в магазина ви и да купуват. 

   Как можете да си направите ваш newsletter /бюлетин/?

  Лесно е - има специализирани сайтове, който могат да ви помогнат за това - като този.

 Друг вариант е ако имате фирмен онлайн магазин, обикновено в платформата, с която е разработен има включена и опцията за изпращане на масови персонализиране и-майли.

  Също така бихте могли да се възползвате и от програми като outlook express или mozilla tunderbird в комбинация с опцията в Word за mail merge.

  Не се притеснявайте, ако ви звучи трудно и аз в началото не знаех нищо за бюлетините. Мога да уверя, че всичко си е описано подробно. Има и клипчета на български - просто потърсете в мрежата.

  Кой вариант ползвам аз?

  Всъщност доста лесен. Напишете в гугъл "mail merge gmail" и ще прочетете подробно за този лесен и бърз вариант за изпращане на бюлетини.

  Всъщност това става, чрез специфичен документ, на който нанасяте и-мейлите и въвеждате определен рекламен текст. С едно кликване на бутона "изпрати" всичките ви клиенти биват уведомени за промоционалните ви оферти. 

   Как да съберем ел. пощи на заинтересованите клиенти?

  Това също не е проблем. Просто попитайте хората, които пазаруват от вас дали биха искали да получават съобщения за най-изгодните промоционални продукти. Над 90% дават утвърдителен отговор. 

  Може също да организирате томбола, за която е необходимо клиентите да оставят e-maila си, като по този начин се съгласяват да бъдат включени и в безплатния бюлетин. 

  Задължително включете опцията за отписване от e-mail листата, защото иначе можете да предизвикате недоволство, а да не говорим, че ще бъдете в разрез със закона за ел. търговия. 

  Доколко ефективен е е-майл бюлетина?

  Мога да Ви уверя, че това е вероятно най-добрата и изгодна реклама за вас. Случвало ми се е например редовна клиентка да ми каже:

 "Няма нужда да ми пращате съобщения. Аз съм ви клиент от години. Каквото ми потрябва - от вас ще го взема.... Но добре щом държите - ще се включа"

 След около месец ми благодари, че сме я информирали за една доста изгодна оферта за компютърна конфигурация.

 Имали сме случаи, когато бюлетинът е продавал повече от платена реклама - да кажем 1500 лв. за печатане и разпространение на брошури. Така че искам да ви призова - не се чудете, а се възползвайте от тази безплатна алтернатива. От личен опит ви казвам, че продава!

  Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ще може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

 

 Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!   

Последно променена наСряда, 30 Октомври 2013 13:32

30 коментари

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics