Влез

Топ 10 качества на финансово успешните хора

Топ 10 качества на финансово успешните хора - 4.7 out of 5 based on 12 votes

"Успехът е заложен не във времето, мястото или обстоятелствата, а в човека." - Чарлс Раус

Замислялили сте се защо хора със сходен старт в живота, отгледани при едни и същи условия, се различават до голяма степен във финансовото си положение - едни преуспяват, а други не. Кои са качествата, които отличават успешните от обикновените хора? Много от вас ще кажат, че им се е усмихнало щастието, но дали зад това, което прилича на късмет не се крие нещо повече? Дали те сами не „подпомагат съдбата” да им предостави шанс за по-добър живот?

financial-success

   Ето малка част от качествата, които трябва да развиете у себе си, за да преуспявате финансово:

  1) Вяра в собствените възможности. Да, независимо колко пъти е повтаряна тази формула за успех, тя винаги ще е актуална – това е основата на всичко – вярвай си, за да вярват в теб и другите, така човек черпи вдъхновение за всяко начинание в живота, а без вдъхновение няма развитие, няма движение напред, няма и финансов разцвет. Самоуверените успяват, а плахите – не. Всичко идва от съзнанието и смелостта да изразиш себе си.

  2) Прозорливост (далновидност). Способността да видиш потенциал, там където другите не могат е качество, което помага да си една крачка пред всички останали, а както знаем времето е най-големият съюзник, когато искаш да изпревариш другите в нова печеливша идея.  Прозорливостта помага и когато искаш да разбереш кои е наистина на твоя страна и кога обстоятелствата са благоприятни за действие /развиване на бизнес, сключване на изгодна сделка и др./.

 3) Нестандартно и творческо мислене – разчупване на каноните.  Финансово успешните хора не се придържат към стандартите, а следват своя собствена линия на действие. Те изпробват нови тактики и подходи във всяка една ситуация. Има изследвания например, че най-продуктивни са хората с ненормирано работно време, които не си поствят ограничения като конкретни часове за почивка и работа. Младите и необременени умове могат за служат за пример при откриване нови нестандартни идеи, всъщност те са двигателят за развитието на човечеството във всяка една област.

   4) Силна интуиция – това е качество без което е почти невъзможно човек да просперира финансово. Слабите и неуловими сигнали, които възприемаме единствено на подсъзнателно ниво много често могат да ни сигнализират за неприятности или пък да ни покажат пътя към главозамайващ успех. Големите финансови умове винаги се осланят на интуицията си, на вътрешното си чувство. Те притежават силен „нюх за бизнес”, който ги среща с правилните хора в подходящото време и им помага да се развиват – това е, което другите определят като късмет.

  5) Смелост и склонност към  риск – да, това е факт – животът обича смелите. Рискът може да доведе и до грешки, но това е единственият път към успеха и финансовата стабилност. От друга страна грешките са най-добрия учител и ако се възползваме от опита, който ни дават, можем да постигнем всичко в живота.

  6) Упоритост, постоянство и търпениетези качества вървят ръка за ръка с успеха, всъщност от всички изброени дотукте са най-сигурната гаранция не само за финансов разцвет, но и за сбъдване на мечти. Преследването на целите устремено, без отклоняване, без колебание или отчаяние е най-доброто, което можете да направите, за да осъществите най-силните си желания и стремежи.

  7) Буден и комбинативен ум – да, това може доста добре да опишевиртуозите в печеленето на пари, те са иновативни, винаги имат план, нова идея и мисълта им е бистра и целеустремена. Те имат много социални контакти и варианти и комбинации да се възползват от тях. Те се ползват от уважението на всички и са лидери и инициатори на нови нестандартни бизнес решения.

   8) Нестихващ стремеж към развитие – финансовата свобода е присъща на хората, които неуморно надграждат. Те искат да постигнат още и още, нямат таван на възможостите и постиженията си, смисълът на съществуването им се състои в постоянно израстване на духа и на личността, те са богати и щедри и за тях няма непостижими каузи.

   9) Сила и решителност да отстояват решенията си. Задапреуспявяте финансово е необходимо да притежавате и лидерски качества, думата ви да тежи, решенията да се отстояват с твърда увереност и да се следват безпрекословно. Никои, които робува на хорското мнение няма да успее да взема обосновани и прецизни финансови решения. Твърдостта и потискането на крайните емоции е предпоставка за успешен бизнес и охолен живот.

   10) Пресметливост /не на последно място/– за къде без нея? Как да си преуспяващ, ако не знаеш къде отиват парите ти? Правилното бюджетиране и финансовата грамотност са изключително ценни качества за всеки ценящ стойността на парите и тяхното място в живота. Финикийските знаци може и да не са център на Вселената, но спестяват много излишни и неприятни ситуации, а и ви дават възможност да помогнете на хора, изпаднали в тежко положение. Така че не пренебрегвайте стойността им, грижете се за парите си, но не им робувайте – нека те робуват на вас!!!

 Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ше може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

Последно променена наСряда, 30 Октомври 2013 10:54
Още в тази категория: Юли Tонкин – човекът генератор »

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics