Влез

Здравдух.ком става на 4 години!

Здравдух.ком става на 4 години! - 4.0 out of 5 based on 2 votes

 Днес, 12.11.2015 г. сайтът ми Здравдух.ком става на 4 години. Числото 4 е символ на реда и стабилността. Питагор определя четворката като знак на перфектност. Четири са сезоните, a също така и етапите в човешкия живот - детство, младост, зрялост и старост. Посоките на света отново са 4. Най-разпространеният Християнски символ - кръстът също преплита символиката си с четворката. 

 Въобще - съвършенство, завършеност и осъзнатост. Дали съм стигнала до това ниво развитието на сайта си - ще прецените единствено вие читателите. По ирония на съдбата това е 550-тата статия в Здравдух.ком. На всяка годишнина се пада кръгло число :) 

 Във връзка с осъзнатостта не мога да не си задам въпроса: "Защо има смисъл да имам собствен блог?"

 Създадох го с идеята за разтоварване и хоби. А сега виждам и доста ползи от това мое приятно занимание.

 Ето някой от предимствата:

1) Имаш възможност да споделиш с повече хора възгледите си и да получиш обратна връзка дали хората харесват това, за което пишеш. Да подкрепиш каузи и да разкажеш за събития, които те вълнуват.

2) Като погледнеш в ретроспекция можеш да проследиш отделните етапи от живота си - как си мислил, през какви трудности си преминал, какви проблеми си решил.

 Това е нещо като мемоари, които много хора искат да оставят след себе си, но все не им стига време. Освен това винаги можеш да откриеш в детайли неща, за които паметта лесно изневерява след време. Например как си подготвил сватбата си, кога си кумувал, как си закупил имот и взел кредит, как си се справил с ремонт, покупка на климатици, машина за хляб или друг уред, как си подредил семейния си бюджет, къде си се разходил и др

 Да не говорим за рецептите в сайта - те са плод на личен експеримент и когато се чудя какво да приготвя винаги мога да отворя раздела с рецептите. Установих колко често всъщност забравяме за успешни експерименти в кухнята, които се се харесали на семейството ни. Можело е да ги загубим безвъзвратно, но те са там, спасени в детайли, благодарение на сайта. 

 Това е удовлетворяващо, защото помагаш на другите, а и на себе си.

 Когато излееш мислите си "на хартия" всичко ти се подрежда като с магическа пръчка - помагаш им да преминат от мъглявините на подсъзнанието към едно по-съзнателно ниво. 

 А представяте ли си, че всичко това може да отиде при правнуците ти? Не виждам защо не! След време ще има блогове и сайтове предаващите се от поколение на поколение и продължавани от наследниците :) Какво не бих дала да прочета блога на пра пра баба ми или дядо ми!!! А от тях нямам дори снимка! Щеше ми се да знам как са били маслото, тъкали, ковали, везали, жънали и ходили по седянки в подробности. Нещата, които правим днес може би ще се струват толкова екзотични на наследниците ни :)

 Блогът със сигурност е нещо, което остава след теб. Можем да го споменем в завещанието си :)

 3) Чрез сайта си се свързах с хора с интереси като моите - колеги блогъри, читатели, а и няколко пъти бях медиен партньор на различни събития. Канили са ме и за телевизионни предавания (не съм ходила по различни причини). Често получавам и покани за присъствие на обучения само срещу написване на статия с впечатленията ми.

 Ето защо материалната страна за печалба от сайта ми е толкова на заден план - 30-тината лева на месец не ме вълнуват, защото спокойно мога и без тях. Е, все пак са скромна сума за развитие, като се натрупат. Например наскоро смених по препоръка на познат хостинг доставчика си и платих за 5 години напред. ЧРД, Здравдух!!! Така че ще продължавам да ви досаждам още известно време :)

 Ако се чудите за още причини защо има смисъл да си направите блог вижте тук, а ако се не знаете как да го направите погледнете тук.  

 За тези 4 години създадох 2 електронни книги - платена "Как успях да отслабна?" и безплатна "Какво да сготвим, когато сме на диета?" Ще подаря първата книга, обобщаваща личния ми опит със свалянето на тегло на 3-ма от вас, които вярно отговорят на въпроса:

  Какво е ДАШ (DASH)?

 1) здравословна диета за понижаване на кръвното налягане;

 2) идва от "дашен" - човек, който се раздава;

 3) идва от английското "Dash" - впускам се (в ново начинание).

 Ако сте от първите 3-ма щастливци, които ще обявя в отделна статия, ще грабнете книгата безплатно. Ако не - ще я получите с отстъпка от 8 на 5 лв. 

 Благодаря Ви за подкрепата и това че "разлиствате" онлайн страничките на сайта ми редовно :) Скоро книгата ми " Как успях да отслабна?" ще излезе и в аудио формат. Ще я получат всички вече закупили я и всички, които в бъдеще ще я спечелят или поръчат :)

 Ще се радвам да споделите впечатленията и препоръките си за Здравдух в коментарите :) Е, приемам и поздравления :)

 Присъединете се към над 1600 фена на Здравдух.ком във Фейсбук.

Последно променена наВторник, 17 Ноември 2015 12:42

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics