Влез

Допълнителен доход (30)

Парите - инструмент на щастието

Парите - инструмент на щастието - 3.0 out of 5 based on 3 votes

 Вярвате ли, че ако имате много пари ще сте щастливи? Над 90% от хората ще отговорят с гръмко "Да!" на този въпрос. Е, ще има и такива, които ще кажат "не", но половината от тях тайно ще мислят обратното, но няма да си признаят, понеже не е "възвишено".

 Всъщност голяма част от мечтите ни зависят от парите. Красивата вила с голям двор, деца и куче - мечта на много хора също е в пряка връзка с финансовото ни положение. 

 За мен истината е, че парите са един от инструментите за сбъдване на мечти и постигане на щастие. Обаче като всеки инструмент, те трябва да попаднат в ръцете на грамотен човек, за да вършат работа.

 Инструментите по принцип се ползват от професионалисти и ентусиасти, за да се свърши някакво полезно действие. Например ако на мен ми дадат ключове и крик без да имам специални напътствия от някой и практика - хич не е ясно дали ще мога да сменя спуканата гума на колата. 

(3 гласа)

Моето ново хоби - изработка на бижута

Моето ново хоби - изработка на бижута - 5.0 out of 5 based on 1 vote

 Случвало ли ви се е толкова много да искате да правите нещо, че да заспивате и да се събуждате с тази мисъл и всяко свободно време да искате да посвещавате на това занимание? Това е точно толкова добро като да си влюбен, само че обектът на обичта ти не може да те прецака, да капризничи или да избере кога да се виждате.

 Наскоро един приятел ми сподели, че гаджето му нямало хобита и той се бил превърнал в нещо като нейно хоби т.е. тръпката й да се събуди сутрин. Това не е лошо, но има един недостатък - т.нар. човешки фактор. Като посветиш времето си на някого ти не можещ да очакваш, че и той/тя ще направи същото. Хората имат нужда да се развиват, имат нужда от лична свобода и да запълнят времето си с това, което желаят. 

 Затова си мисля, че щастието до голяма степен се определя от това как прекарваш всеки момент от личното си време. Аз например се чувствам щастлива, когато творя. Затова и хобитата ми са свързани с изкуствата - обожавам да танцувам (ходя на народни танци). Харесва ми момента когато усвоя нова комбинация от стъпки и усетя, че МОГА. Обичам да пиша статии в блога и да променям разни неща по дизайна му, а фотошоп ми е любимата програмка, както и да снимам (особено храна). 

 Напоследък запълвам времето си с ново прекрасно хоби - изработвам бижута от мъниста, перли, камъчета. Това мое занимание си има предистория - през 2004 година бях за 1 месец в Румъния на летен езиков курс. Там имахме възможност да се включим в определени ателиета (изкуства, занаяти). Аз естествено избрах танците и после се включих и към "кръжока" по изработване на бижута от мъниста (плетенето на 1 кука ми се стори висш пилотаж и реших да го пропусна). 

 Оказа се, че изработването на бижута и украсяването на дрехите с мъниста е един от традиционните занаяти в този област на Румъния - Марамуреш. Какви красиви неща имаше изработени само! 

 За съжаление като се върнах в София не се занимавах за дълго с плетенето на гривнички. Животът ме завъртя в кръговрата си. Но "семенцето" беше вече посято. Понякога се случва въпросното "семенце" да престои с години върху неплодотворна камениста почва и да не се развие, но то съществува и в момента, когато вятърът (обстоятелствата) го отвеят върху плодородна почва, то се развива и намира своя път нагоре към светлината. 

 Така се случи и с мен преди няма и два месеца. Реших да проверя дали има качени клипчета на румънски за изработване на бижута от мъниста. И тогава ме заля голямата вълна от информация. Имаше и на английски и то много, даже 2-3 на български. Невероятно! Накупих си материали и започнах - не можех да се спра! Само за това мислех и в момента още "ме държи". Направих гривни за мен за майка ми, за племенницата, за кумата, за приятелки. Хвалех се навсякъде с "творенията".

 Интересното е, че 10-тина дена, откакто започнах да се занимавам с това получих поръчка за 30-тина гривнички с обици. Затова и намалих за известен период статиите в блога. Вече имам направени и няколко колиета, ще експериментирам с пръстени и гривни шамбала. Интересното е, че една дама, като разбра, че с това се занимавам ми подари огромна торба със всякакви мъниста, перли, камъчета. Имала такова хоби навремето, но сега не й се занимавало. Тогава си спомних нещо от книгата на Джон Кехоу - принципът на синхронността. Когато си вдъхновен и силно желаеш нещо, сякаш хиляди невидими ръце се спускат и ти предлагат помощ. 

 Спомняте ли си, че преди време се замислях - да разширя ли блога с електронен магазин? Е, сега вече вероятно ще го направя. Тогава разчитах на "външен дизайнер" за бижута и нещата не се развиха. Сега ще разчитам на собствени сили подобно на Ана Тодорова от An-G design. Не знам колко скоро ще се случат нещата, но лека-полека ще разработя магазина. Вече имам някои експериментални модели:

 

 

 Имам и "станче" за гривнички, което мъжът ми ми изработи:

 

 А ето и как се справих с първата си поръчка:

 Ако ви е харесал някой модел, не се колебайте да ми пишете.

(1 глас)

Здравдух.ком става на 4 години!

Здравдух.ком става на 4 години! - 4.0 out of 5 based on 2 votes

 Днес, 12.11.2015 г. сайтът ми Здравдух.ком става на 4 години. Числото 4 е символ на реда и стабилността. Питагор определя четворката като знак на перфектност. Четири са сезоните, a също така и етапите в човешкия живот - детство, младост, зрялост и старост. Посоките на света отново са 4. Най-разпространеният Християнски символ - кръстът също преплита символиката си с четворката. 

 Въобще - съвършенство, завършеност и осъзнатост. Дали съм стигнала до това ниво развитието на сайта си - ще прецените единствено вие читателите. По ирония на съдбата това е 550-тата статия в Здравдух.ком. На всяка годишнина се пада кръгло число :) 

 Във връзка с осъзнатостта не мога да не си задам въпроса: "Защо има смисъл да имам собствен блог?"

(2 гласа)

Пари от уебсайт?!

Пари от уебсайт?! - 5.0 out of 5 based on 1 vote

 Днешната статия е на Анастас Мавродиев. Той е автор, на когото много симпатизирам и един от стимулите ми да започна собствен блог. Ето го и материалът на Наско: 

 Възможно ли е правенето на пари от интернет? Честно казано, този въпрос най-редовно се среща по форумите. Той поражда усилени дискусии с противоречиви и объркващи мнения. Не мога да остана безпристрастен, затова реших да напиша този пост.

Трите проверени метода са следните:

(1 глас)

Допълнителен доход от КИНО ИМОТ

Допълнителен доход от КИНО ИМОТ - 5.0 out of 5 based on 1 vote

 Днес на гости ми е Поля Христова, с която се запознах чрез прекрасния сайт bezlekarstva.bg. Поля се интересува не само от здравословния начин на живот, но и от финансовото благополучие.

Поканих я, за да ни разкаже повече за една възможност за допълнителен доход - кино имот, която повечето хора вероятно биха пропуснали, поради малкото информация по темата.

Здравей, Поля. Радвам се, че се съгласи на това интервю. Представи се накратко.

Здравейте! Аз съм Поля и съм управител на ТЕНКОМС ЕООД и създател на сайта www.sdelkisimoti.bg.
С имоти се занимавам повече от 13 години, а с кредити - вече 9.

(1 глас)

Искате успешен проект? Играйте стратегии.

Искате успешен проект? Играйте стратегии. - 5.0 out of 5 based on 2 votes

 В тази статия няма да става въпрос за популярните статистики за развиването на бизнес (, като фактът че само 1% от стартиращите такива оцеляват след 5-тата година и др.). Напротив бих искала да пиша за това как да опростим нещата и едновременно с това да развиваме печеливши инициативи.

 За да започнем свой проект (бизнес, допълнителен доход) винаги в началото е нужно да вложим пари и време. Част от нашето лично време може да замести финансовите инвестиции - просто, за да опипаме почвата и да видим дали има смисъл да продължаваме или е време да пуснем в ход класическото "фалирай бързо и евтино и мини към следваща идея". 

(2 гласа)

Как се създава успешен онлайн бизнес? Интервю с Боян Манахов

Как се създава успешен онлайн бизнес? Интервю с Боян Манахов - 5.0 out of 5 based on 5 votes

рисувано стъкло Радвам се, че днешният гост Боян Манахов се съгласи да ми даде интервю за рубриката "Тайните на електронната търговия". Реших да го поканя, понеже многократно съм попадала на сайта му (за ръчно рисувано стъкло), благодарение на интересните и смислени коментари, който той публикува под псевдонима feeria в два приятелски блога. 

 1.Здравейте, Боян. Благодаря Ви че приехте поканата ми за това интервю. Представете се накратко пред читателите на Здравдух.ком.

(5 гласа)

Как се поддържа успешен онлайн бизнес? Интервю с Десислава Топулева

Как се поддържа успешен онлайн бизнес? Интервю с Десислава Топулева - 5.0 out of 5 based on 2 votes

онлайн бизнес Днес имам удоволствието да ви представя Десислава Топулева, която се занимава с поддръжка на цели четири сайта за електронна търговия.

 Мисля, че споделянето на нейния опит ще е много ценно за хората, които искат да започнат онлайн бизнес с продукти и услуги. Деси ми беше колежка в 10-месечния курс по електронна търговия, които завърших преди ок. година. (Ако и вие сте собственик или поддържате електронен магазин, включете се в рубриката - „Тайните на електронната търговия“)

(2 гласа)

Можем ли да правим пари от всичко?

Можем ли да правим пари от всичко? - 5.0 out of 5 based on 2 votes

престижна професия Случвало ли ви се е да ви дават съвети от рода на "Избери си престижна професия, за да изкарваш повече пари". Със сигурност родителите на повечето от нас са припявали тези "строфи" доста често. Подтикват ни да изберем нещо сериозно като учен, адвокат или лекар, защото това са перспективните професии. Обикновено следват и поучителни напътствия от сорта на "музикант/художник/дизайнер къща не храни".

 Дали обаче тези мантри са подходящи за съвременния свят, когато интернет обединява цялото земно кълбо, а уникалните стоки и продукти (изработени именно от хората на изкуството) са един от най-търсените и ценени стоки. 

(2 гласа)

Тайните на електронната търговия - нова рубрика

Тайните на електронната търговия - нова рубрика - 5.0 out of 5 based on 3 votes

elektronna targovia Искало ли ви се е да надникнете в тайните на някой занаят и да разберете как точно се случва магията? Това трудно и рядко ни се отдава, защото повечето хора крият своето т.нар. ноу-хау.

 Сферата от която силно се интересувам е електронната търговия, а там нещата са толкова шарени и разнообразни, че едва ли някой би се притеснил да сподели своя опит.

(3 гласа)
Абонамент чрез RSS
Real Time Analytics