Влез

100 калории по-малко на ден - пътят към здравословното отслабване

100 калории по-малко на ден - пътят към здравословното отслабване - 5.0 out of 5 based on 4 votes

 "100-калории по-малко на ден" - това е една невероятна кампания, към която имам удоволствието да се присъединя като медиен партньор. Тя е инициирана от Д-р Цветанка Янакиева, която познавате като редовен гост-автор в сайта ми. Мисля, че веднъж завинаги трябва да си дадем сметка, че пътят към успеха се крие в малките, но постоянни промени.

 Ето малко повече за събитието:

  Загубата на тегло не е някакво чудо – то просто изисква малко здрав разум и последователност.

 През пролетта природата се обновява. Да обновим и ние себе си. Можем да направим малко, но тази малка крачка всеки ден ще ни отведе далече. Да направим още днес първата крачка и да започнем да консумираме само сто килокалории на ден по-малко от тези, които ни трябват.

 Колко е това?

 Енергийният еквивалент на един килограм мастна тъкан са 7000 килокалории. Всеки ден сто калории по-малко е половин килограм по-малко от нашите тлъстинки за един месец. Струва ви се малко? Но това са шест килограма по-малко за година. Без мъчителни диети. Без гладуване. Здравословно отслабване по напълно естествен за организма начин.

Ако ядете по-малко, от необходимия ви дневен калориен прием, вие губите тегло.

 Но внимавайте. Ако го направите прекалено бързо и рязко, тялото ви ще се опита да се адаптира. В края на краищата то мисли, че умирате от глад и се опитва да ви държи жив! Това води до забавяне на горенето на калории. Тялото ви ще започне да произвежда по-малко топлина, започвате да се чувствате слаб, със забавени реакции или разсеян - това са все странични ефекти от борбата на вашето тяло да спести енергия.

И ако положението се влоши, тялото ви ще започне да изпомпва хормоните на стреса, които правят премахването на мазнините още по-трудно! Затова диетите често могат да имат обратен ефект, ако се правят погрешно.

Какво представляват 100 калории по-малко на ден?

В рамките на един здравословен и балансиран режим на хранене, жените имат нужда средно 2000 ккал, а мъжете - средно от 2500 ккал . A груба ориентация за това как вашите изисквания на енергия може да се разпределят за деня е както следва:

  • Закуска: 20% ( една пета от вашия прием на енергия)
  • Обяд : 30% ( около една трета от вашия прием на енергия)
  • Вечеря : 30% ( около една трета от вашия прием на енергия)
  • Напитки и закуски : 20% ( една пета от вашия прием на енергия)

 Както можете да видите, всякакa напиткa или закуска се прибавя към дневния прием. Ако ядете повече за закуска, обед или вечеря, може да се наложи да се откажа от някои от другите хапвания през деня.

 100 килокалории представляват само 5% от ежедневния референтен прием на една жена (4% за мъжете)

 Не вярвайте на чудеса. Всичко е въпрос на здрав разум и желание

 Има толкова много чудотворни формули за отслабване, хапчета и диети, че е трудно човек да опита всички. Пък и можем ли да прекараме целия си живот на диета? Затова, най-добрият съвет е да се върнем към здравословния начин на живот и към добре познатите основи!

 От какво трябва да се откажем?

Това са само две-три квадратчета шоколад. Част от шоколадова вафла. Парченце мазна баничка. Три обикновени бисквити. Четвъртинка от парчето торта. Дресингът на салатата. От всичко, което е пълно с калории, а не носи никаква полза за организма ни. Малко е, но е първата крачка към успеха.

 Какво още може да направите – да бягате в парка в продължение на 15 минути, за да изгорите 100 калории или да направите една разходка с кучето си в продължение на 30 минути. Или трябва да намалите приема на храна или да изгаряте калории с движение. Ако не правите нищо повече от това да премахнете тези 100 калории от вашата диета, вие ще отслабнете с 6 килограма за една година.

 Повечето хора, които наддават на тегло правят точно обратното. Те бавно добавят все по-повече калории на ден и така неусетно трупат килограми.

 Загубата на тегло не е някакво чудо – то просто изисква малко здрав разум и последователност.

 Здравословното хранене прави точно това, помага ти неусетно да премахнеш тези сто калории повече на ден. Истината е, че здравословният начин на живот, който включва физически упражнения и правилно хранене е единственият правилен път за постигане на твоята цел. Да направим големи промени не е непременно най-добрият начин да отслабнете. В действителност, малки, постоянни промени могат да подобрят вашия дългосрочен контрол на теглото.

 Това е и целта на кампанията 100 калории по-малко на ден. Да поставим началото и всички заедно да се уверим, че премахването на 100 калории на ден не е непреодолимо усилие, а успеем ли да превърнем в навик 8-те предизвикателства, които сме подготвили, пътят към успех е сигурен.

 Ето и първото от тях:

Предизвикателство №1: Две спирки пеша – Да изгорим 100 калории на ден чрез движение

 През по-голямата част на деня седим. Пред компютъра. Пред телевизора. Или се возим в градския транспорт. И твърде малко се движим. А природата е създала нашия организъм за движение. И това обездвижване ни излиза твърде скъпо – по-слаби кости, по-слаби мускули, сърдечно-съдови заболявания, затлъстяване, диабет.

 Винаги оправданието е, че нямаме време. Не е нужно с часове да се потим във фитнеса. Всеки ден можем да отделим 10 минути и да изминем последните две спирки до къщи пеша. Това ще подобри кръвоснабдяването на организма, ще ни тонизира, за да изглеждаме по-добре, кожата ще изглежда здрава и подмладена, сърцето – по-здраво. И не на последно място това ще изгори тези 100 калории, които често са ни в повече и са първата стъпка към наднорменото тегло

 Присъедини се към кампанията "100 калории по-малко на ден", защото всички заедно можем да го направим. С всяка изминала седмица ще бъдем все по-бодри, жизнерадостни и в по-добра форма! Собственото ни здраве, добро настроение и по-малко килограми, зависят изцяло от нас, от направените малки, но добре дозирани и премерени усилия.

кампания 100 калории по-малко

Последно променена наЧетвъртък, 03 Април 2014 21:21

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics