Влез

Вторник, 04 Февруари 2014 - Здравдух.ком - Здраве и лични финанси

Прозрения, идеи, равносметка

 Тази статия е малко лична и в нея има повече разсъждения от обикновено. Все пак това е блог (нещо като сайт-дневник) и понякога може да включва индивидуални прозрения на автора.  Е, ако не сте настроени на подобна вълна, просто прескочете този материал :)

 Преди време се възприемах като личност хамелеон. Имах много лица - едно за пред едни приятели, различно пред други, трето пред родителите, четвърто - в училище. Предполагам, че с всеки е така в една преходна възраст и с времето всъщност разбираш кой си и какво те влече.

 Сменях различни спортове и хобита като носни кърпички. С някой се зъдържах по-дълго, с други - значително по-малко. Аз по принцип имам склонност да се паля бързо по нещо ново, но за съжаление почти веднага изстивам и трудно си съсредоточавам вниманието само върху едно занимание.

 каратеВ момента мога да кажа, че интересите ми са много по-фокусирани. Преди време тренирах карате - в продължение на 2 години. Не бързайте да възкликвате - "Ау, опасна си!" Всъщност си давам сметка, че това бойно изкуство ме е привличало не толкова като средство за самозащита, колкото заради рътъма в движенията си. Обичах не победоносната му, войнствена част, а по-скоро танцът в него. Впрочем един от най-големите упреци от сенсеите (учителите) по карате към учениците, беше: "Какво правиш - ти не тренираш карате, а танцуваш!?"

 Всъщност точно това правех и аз в дожото "ШиСейКан" (Духът на воина) - танцувах. И беше хубаво, докато не осъзнах, че най-голямата слабост в живота ми всъщност са .......... народните танци. Казват, че за да се доближи до съвършенството, всеки човек трябва да овладее една наука, един спорт и едно изкуство.

 народни танци

 За мен танците са всъщност божествена сплав между спорт и изкуство. Когато тренирах карате, въпреки че ми харесваше, имах моменти, в които усещах напрежение и усилие. С танците не е така - ритъмът ме увлича толкова, че не усещам дори умората. Не се чувствам зле дори да не мога да пресъздам някоя комбинация от стъпки, просто ми харесва и не ме интересува друго. 

 Писането в блога се оказа другата ми най-голяма страст. Вече прехвърлих 2-те години, а това за мен е като преломен тестов период колко ще се задържа с определено хоби. И колкото повече пиша, толкова повече научавам за себе си.

 Темите в сайта се откроиха като няколко основни - лични финанси, диети и красота, рецепти и напоследък психологически разсъждения. Това ме накара да се замисля, защото точно в тези сфери искам да пиша. Оказа се, че според зодиакалния ми знак - РАК това са и най подходящите професии за мен - финансист, кулинар, фотограф, психолог и др.

 Досега никога не съм вярвала в зодии. Не съм противник на астрологията, даже я намирам за забавна, но приемах за истина само това, което ми харесва. А в случая се оказва, че много точно следвам модела на един средностатистически Рак - обичам семейния уют, стабилните финанси, готвенето и снимането на храната. А асцендентът (втората ми зодия) е Везни т.е. красотата и диетите също се вписват в картинката. Везните се управляват от планетата Венера, която е римската богиня на любовта и красотата. 

 Естествено осъзнавам, че това може да е просто съвпадение. Всяка жена се интересува от изброените неща - сигурност, дом, пари, рецепти, красота и др. И все пак намирам някаква връзка.

А на вас читателите коя от темите в блога ви харесва най-много? Споделете в коментарите, моля :) 

 Вижте още за моя личен опит със свалянето на тегло тук, изтеглете ОТКЪС от книгата ми "Как успях да отслабна?" или се абонирайте за новото в блога.

Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

Абонамент чрез RSS
Real Time Analytics