Влез

Вторник, 12 Януари 2016 - Здравдух.ком - Здраве и лични финанси

Помогнете на тялото, за да помогнете на ума си!

  Случвало ли ви се е да сте заредени с положителна енергия и всичко да ви върви по вода? Да се чувствате всемогъщи и сякаш летите? Не, не - не говоря за приемане на допинг, Мери Джейн и подобни :) 

 Имам предвид, когато се чувстваме отпочинали, заредили сме се с енергия чрез движение, хранили сме се правилно и се намираме в готина компания. Тогава сякаш времето е спряло, идват ти хиляди интересни идеи, измисляш какви ли не майтапи и интересни теми за разговор. Склонен си да поемаш риск и предизвикателства, да започваш нови проекти и начинания и знаеш, че можеш да се справиш. 

 Всеки иска да постигне това усещане за сила и хармония! Част от хората са склонни да жертват здравето си, за да се почувстват така, като приемат наркотици и алкохол. Това са единствените вещества, които преминават кръвно-мозъчната бариера и залъгват мозъка ни, че сме щастливи, успели и супер-силни. 

  "Зоната" или "Земния рай"

 Има обаче и по-истински начин да попаднем в т. нар."Земния Рай". И той е да се грижим по-добре за себе си! Кой са най-важните компоненти. Да се спрем първо на начина на хранене. Чували ли сте за диета "Зоната" на Бари Сиърс (моят личен опит с нея тук).

 Тази диета е наречена така от създателя си именно защото ни въвежда в "Зоната", при която се чувстваме, радостни, вдъхновени, способни на всичко и в перфектна физическа форма. Чрез правилно комбиниране на храните и балансиран подход, както и някой елементарни правила, д-р Сиърс опитно доказва предимствата на диетата си. Някой спортисти постигат по-добри резултати хранейки се по този начин, отколкото приемайки големи дози въглехидрати, с цел експлозивна сила при състезания.

 Според д-р Сиърс в Зоната се намират атлетите, постигащи световни рекорди. Актьорът Руслан Мъйнов, хранейки се според този хранителен режим, е успял да отслабне трайно (това споделя самият той в едно интервю). А за колко трайно отслабнали хора се сещате в обкръжението си?

 Всъщност не само "Зоната" може да ни накара да се почувстваме добре. Вижте тук на какви условия трябва да отговаря хранителния ви режим, за да се нарече качествен. 

 Другите важни стъпки към хармонията и силата на духа можете да намерите в поредицата от статии 7 стъпки към здраве и дълголетие. Вижте и как живеят хората от зоните с концентрация на столетници по света. (Още за качествен сън тук и за антистрес практики тук.)

 Здравето, добрата физическа форма и ментална настройка са трите компонента, които ще ни отведат в "Зоната на успелите и щастливите хора".

 "Помогнете на тялото си, за да помогнете на ума си!"

 Ако искате да сте в помощ на другите, помогнете на себе си! От самите нас зависи как ще се чувстваме и какво ще постигнем. Ако сме уморени, болни и нещастни, колкото и усилия да влагаме няма да сме успешни.

  Всъщност ние имаме силата да променяме своята реалност. Можем да влияем на ума си, като се почувстваме по-добре физически, а и обратното е валидно - позитивното мислене може да ни накара да действаме и да вкараме тялото си в по-добра форма. 

 Вижте още за моя личен опит със свалянето на тегло тук, изтеглете ОТКЪС от книгата ми "Как успях да отслабна?" или се абонирайте за новото в блога.

Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  Следвайте ме в Google +

Абонамент чрез RSS
Real Time Analytics