Влез

Вторник, 20 Януари 2015 - Здравдух.ком - Здраве и лични финанси

Kак да даряваме без пари - 8 идеи

 В нашата мила страна, където доходите са безкрайно ниски и много семейства трудно преживяват, повечето хора са на мнение, че даряването е непостижимо за тях, понеже не разполагат с достатъчно пари. Истината обаче е, че има страшно много начини да даряваме без да разполагаме с големи суми пари. Вижте по-долу за какво се сещам аз, а вие може да допълвате още идеи в коментарите.

 1) Даряване на дрехи.

 Гардеробите на много от нас са пълни с ненужни често почти неизползвани дрехи. Дали сме получили неподходящ подарък, нещо ни е умаляло или пък децата ни са израснали бързо без дори да облекат някоя блуза - причините са много. Както знаете обаче, боклука за един човек, може да е съкровище за друг. Затова добра идея е да се включим в благотворителни инициативи за даряване на дрехи - в детски домове или приюти.

 2) Подаряване на играчки.

Дари без пари Който има деца знае, че в един момент всички ракли, гардероби, шкафове и килери се запълват с множество играчки. Някои от тях биват тотално забравени и изоставени - голяма част са почти нови. Децата израстват и това, което на свой ред не сте успели да дадете на други приятелски семейства с малки деца, си остава неизползвано. А колко дечица от домове искат да получат точно такъв подарък за Коледа или друг празник! Затова е добра идея да дарим играчки в различни пунктове - има много информация в интернет за подобни инициативи.

Абонамент чрез RSS
Real Time Analytics