Влез

Сряда, 14 Декември 2011 - Здравдух.ком - Здраве и лични финанси

5 психологически подхода към успешна диета

      Както стана ясно от заглавието, тази статия не се занимава с дребнавите подробности от диетичния режим, целта й не е да опише конкретна диета, както правят повечето подобни статии – 100 гр. варно пиле, 50 гр. маруля, половин яйце без жълтъка и т.н. Идеята е да разгледаме психологичeския подход към отслабването – трайно и завинаги. Ако нямате подходяща психологическа нагласа, няма да успеете да се справите с килограмите, а рискувате да се задълбочите в неща, които ви натоварват с негативни емоции. Как трябва да действа човек и как трябва да се чувства, за да успее в едно трудно начинание. Ето моя списък с идеи, които могат да ви помогнат в нагласата ви за отслабване:

Как да отслабнем с удоволствие

Da-otslabnem-s-udovolstvieЗа да можете да отслабнете трайно, най-важна е психическата подготовка. Всичко започва от съзнанието. Но какво трябва да се промени, за да се почувстваме мотивирани и със силно желание да стопим излишната маса? Има много подходи, които може да бъдат използвани. Най-важното е когато дори за един ден успеете да пазите диета, да се наградите като си кажете „ Каква силна воля имам!” Така се стимулирате и подхранвате самочувствието си и се гордеете със силния си характер. Мислете си, че след като издържите дълго време, всичките ви приятели и познати ще се възхитят на усилието ви и ще признаят, че имате много силен дух, защото здравият дух, обикновено носи красиво тяло.

Красивата коса – ключът към нейното съвършенство

 

Krasivata-kosa      Как да поддържаме косата си жива и хубава? Може това, което напиша и да не ви хареса, но аз съм за естествената красота. Пълно е с продукти за коса и вие се чудите кои да изберете. Сега ще си помислите, че ви предлагам определена марка, но ще сгрешите, защото вие сте тези, които трябва да експериментират и да разберат кое е най-доброто конкретно за вашата коса. Аз знам кои продукти са най-добри за моята, но дали те са най-добри и за вашата коса – това не мога да кажа, но мога да ви посоча какво трябва да правите, за да предпазите косата си:

Как да подобрим тонуса и самочувствието си?

     Всички понякога се чувстваме изморени, отпаднали и в лошо настроение. Какво може да направим, за да променим това? Тук няма да става въпрос за хапчета, витамини или хранителни добавки, а по скоро за тактики, с които да повишим настроението, самочувствието, общия си тонус. Ще разгледам една по една причините, които потискат доброто ни настроение и начините за справяне с този проблем в ежедневието ни.

Абонамент чрез RSS
Real Time Analytics