Влез

Какво ме вдъхновява?

Какво ме вдъхновява? - 5.0 out of 5 based on 1 vote

 Кой е най-прекия път към успеха? Да правиш със страст нещо, което ти се отдава! Но дори и най-добрите изпадат в моменти на апатия. Затова източниците на вдъхновение са много важни. Аз постоянно търся за себе си нови и нови свежи хора, които ме зареждат с позитивни идеи. Ще ви разкажа за някои от тях тук. 

  Вдъхновение за здраве

 Обичам да чета статии за здравословен живот - правилно хранене, спортуване, медитиране и релакс и др. Случайно попаднах (от един пост на Пламен Петров във ФБ) на сайта, основан от  Инес Субашка inspiredfitstrong.com.

 Честно да ви кажа на по-грамотни статии относно здравословно хранене и тренировки доста рядко съм попадала. А Инес разказва за всичко толкова разбираемо, близко и човешки, че имаш чувството, че си я познавал цял живот без въобще да си я срещал. Благодарение на нея преосмислям и разширявам много от възгледите си за здравословното отслабване.

 Да, има верни правила, които са издържали проверката на времето. Но дали те са валидни винаги, за всеки и при всички обстоятелства? Инес разбива някой от митовете като например: "Яжте спокойно прости въглехидрати сутрин - ще ги изгорите." Е, това не е точно така, понеже по този начин покачваме и понижаваме рязко кръвната захар, а това ни кара да искаме още повече сладки неща през целия ден.

 Има мит и че яйцата покачват холестерола, но и това не е съвсем вярно. Лошият холестерол и плаките в кръвоносните съдове се образуват, ако имаме увредена обмяна и не разграждаме глюкозата. А тя в големи количества е токсична и уврежда отвътре съдовете ни. Холестеролът се събира, за да запуши тези щети. В следствие на това се получават стеснявания и сърдечни проблеми. Не холестеролът е виновен, а начинът ни на хранене като цяло.

 Друго което ми хареса от статиите на Инес е че тя подкрепя да слушаме организма си и когато лятото ни се яде по-лека храна, а зимата по-мазна например да се съобразяваме с тези желания. Това се получава, понеже като има слънце витамин Д се синтезира много по-лесно, а през зимата варианта е да си го набавим донякъде от храната. Сезонното хранене, циркадните ритми, лечебния глад, вътрешната красота, изграждането на самочувствие, основано на характера също са част от интересните теми, които Инес разглежда. Тя ме вдъхновява и искрено й благодаря!

 Вдъхновение за личностно усъвършенстване

 Другият ми източник на вдъхновение напоследък е Юли от misli.bg. Трябва да си призная, че не очаквах това първоначално. По-скоро си мислех, като добра българка - "поредният, който говори празни приказки".

 Той обаче ме вдъхнови по толкова много начини да мисля върху това какво искам от живота, да си задам правилните въпроси, да обмисля дългосрочните си цели. Заради него преоткрих аудио книгите - не че не знаех, че ги има като възможност, но някак си не бях се възползвала от този ресурс. А сега като се наложи да запълня дупка в ежедневието си постоянно слушам интересни неща. Дърпам си ги от youtube и ги конвертирам като MP3 или ползвам приложения за безплатни аудио книги на телефона си.

 Благодарение на Юли открих и книгите на Антъни Робинс - един от най-добрите коучове по личностно усъвършенстване в света. Изключително са зареждащи - особено като слушаш гласа му. Той те кара да освободиш творческата си енергия и да си по-продуктивен. Също така да не правиш нещо без да си зададеш въпроса "защо". Някой от най-страхотните цитати на Тони Робинс са:

Живей със страст! Страстта създава гения.

Хората не са мързеливи. Те просто имат слаби цели – цели, които не ги вдъхновяват.

В живота се нуждаеш или от вдъхновение или от отчаяние.

Забелязвате ли кои думи се повтарят  -"страст, вдъхновение, отчаяние". Той набляга на емоциите и канализирането им по правилен начин.

 А ето и още един качествен цитат, обобщаващ горните 3:

"Тайната на успеха е да научиш как да използваш болката и удоволствието, вместо болката и удоволствието да използват теб. Ако постигнеш това, ти ще контролираш живота си. В противен случай, животът ще контролира теб."

 Колко много вдъхновение има около мен! Благодарна съм, че се чувствам по този начин! Някой от другите ми значителни и постоянни вдъхновения са от smartmoney.bg на Стойне Василев, Мариян Йорданов от zaparite.blogspot.com, Паричните патоци, блогът на Алексанър Ненов и др. 

А вас какво ви вдъхновява? Споделете в коментарите, моля :)

Последно променена наВторник, 17 Ноември 2015 12:43

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics