Влез

Хотнишкият водопад

Хотнишкият водопад - 5.0 out of 5 based on 6 votes

  Имам особена слабост към водопадите. Вероятно не съм единствена. След като посетих с. Крушуна, а след това се насладих на Райското пръскало, дойде време да се разходя и до Хотнишкият водопад. Наистина той не е толкова голям и внушителен, но не е в никакъв случай по-малко красив.

Hotnishki-vodopad

  Но нека първо кажа няколко думи за самото село. Хотница се намира на 15 км. от Велико Търново и е известно с невероятните архологически находки, датиращи от V хил. пр. Хр. Там са открити множество селища, като се започне от неолита, премине се през античността и се стигне до късното средновековие. Изключително впечатляващо е и Хотнишкото златно съкровище, което е образец на техника, характерна за най-старото обработено злато в Европа.

  Впечатляващо наистина! А като прибавим и невероятната природна забележителност - прекрасния Водопад "Кая Бунар" и наскоро направената екопътека, това място става изключително привлекателно за разходка, пикник и приятна почивка. Не е странно, че множество чужденци, предимно англичани, са се заселили в това приказно кътче на природата. Насладете се на красотата му:

 Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ще може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

 Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

Последно променена наСряда, 30 Октомври 2013 12:44

4 коментари

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics