Влез

Kак да даряваме без пари - 8 идеи

Kак да даряваме без пари - 8 идеи - 5.0 out of 5 based on 2 votes

 В нашата мила страна, където доходите са безкрайно ниски и много семейства трудно преживяват, повечето хора са на мнение, че даряването е непостижимо за тях, понеже не разполагат с достатъчно пари. Истината обаче е, че има страшно много начини да даряваме без да разполагаме с големи суми пари. Вижте по-долу за какво се сещам аз, а вие може да допълвате още идеи в коментарите.

 1) Даряване на дрехи.

 Гардеробите на много от нас са пълни с ненужни често почти неизползвани дрехи. Дали сме получили неподходящ подарък, нещо ни е умаляло или пък децата ни са израснали бързо без дори да облекат някоя блуза - причините са много. Както знаете обаче, боклука за един човек, може да е съкровище за друг. Затова добра идея е да се включим в благотворителни инициативи за даряване на дрехи - в детски домове или приюти.

 2) Подаряване на играчки.

Дари без пари Който има деца знае, че в един момент всички ракли, гардероби, шкафове и килери се запълват с множество играчки. Някои от тях биват тотално забравени и изоставени - голяма част са почти нови. Децата израстват и това, което на свой ред не сте успели да дадете на други приятелски семейства с малки деца, си остава неизползвано. А колко дечица от домове искат да получат точно такъв подарък за Коледа или друг празник! Затова е добра идея да дарим играчки в различни пунктове - има много информация в интернет за подобни инициативи.

  3) Дарете книги.

 В много прашни библиотеки стоят книги, които никога повече няма да прочетем. Защо да не дарим част от тях на читалища и библиотеки, в които те ще радват стотици и хиляди читатели. Замислете се - вие освобождавате стара енергия от дома си, а едновременно с това помагате на някого. Прочетете още за инициативата "Дари книга".

 4) Направете запомнящ се и многозначителен жест, с който да подкрепите определена кауза и да я предадете нататък. Подобни каузи, които в момента изникват в съзнанието ми са няколко например -  No shave november. Съпричастните към тази кауза мъже не се бръснат през м. Ноември, оказвайки подкрепа за борбата с рака на простатата.

 Друг подобен популярен благотворителен жест е Ice Bucket Challenge (Заливане с ледена вода) - знаменитости се заливат с ледена вода, пускат клипа в социалните мрежи, а парите събрани от гледанията на тези клипове отиват за благородни каузи. 

 Много ме впечатли и инициативата на Ади от www.apieceofadi.com, която дари разкошната си коса за направата на перуки на жени, болни от рак и подложени на унищожителната химиотерапия. И не само това - Ади вдъхнови и други дами да последват жеста й. 

 5) Друга инициатива, която попаднах напоследък и ме впечатли е "Дари нежеланите си коледни подаръци". Предполагам на всеки се случва да получи безсмислен за него подарък по празниците, но този подарък може да е безкрайно необходим на друг човек. Така че - предайте нататък.

 6) В ежедневието си неизбежно ползваме много продукти. Но замислете се дали не можете да замесите често използвана от вас стока с такава, при която процент от продажбите отиват за благотворителност. По този начин пак ще получите, това което ви е необходимо, но и ще знаете, че помагате за благородна кауза.

 7) Можете да се включите като доброволец към определена кауза, като отделите от времето си, вместо от парите си, за да помогнете. Ако например сте уеб разработчик, може да направите сайт за благотворителна инициатива и да помогнете за набирането на средства.

 Може да посетите деца или възрастни хора в социалните домове и да им обърнете внимание.

 Дори само да споделите с приятели или пък в социалните мрежи някое благотворително събитие, което ви е по сърце - пак е нещо. 

 8) Правете периодично малки жестове за определени каузи. Всеки може да отдели sms за 1 лв и макар това да не е много, представете си колко се събира, когато много хора се включат. Аз например никога не бих пратила sms за реалити шоу, но за благотворителна кауза - на драго сърце. 

  Моля, споделете в коментарите още благотворителни идеи, в които можем да се включим без да отделяме много пари. 

Последно променена наВторник, 20 Януари 2015 18:15

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics