Влез

Как да удължим живота на дрехите си?

Как да удължим живота на дрехите си? - 5.0 out of 5 based on 4 votes

 Тази статия е от Виктория Савова - редовна читателка, която изяви желание да споделя свои материали за блога ми в раздел мода и рецепти. (станете автор и вие). Тя засяга темата за правилния избор и поддръжка на дрехите ни, които е много важен, ако искаме да изглеждаме, да се чувстваме добре и да запазим за по-дълго любимите си дрехи. Като допълнителен бонус - това ни пести и пари.

Третиращи етикети - инструкции за употреба

 nova-rokliaКупувате си нова рокля - ах, прекрасно е усещането за нова рокля в гардероба, видяхте хилядите комбинации, които можете да направите и освен това тази прелестна материя!

Но понякога, в някои редки случаи, питате консултанта “Как се поддържа тази дреха?” - за да е винаги бяла, искрящо цикламена и да не се разтегне, свие...и тогава можете да си помогнете сами....!

Ако прочетете третиращият етикет. Знаете ли, че третиращите етикети са особено важни за всяка компания, която държи на реномето си?

В България дори има правила как да се следи за информацията и тетиращите указания, които са изписани на третиращия етикет - онези досадни лентички, които обикновено отрязваме, щом си купим дрехата.

 Освен ако не са ето такива:

etiket

 Всъщност е модерно да знаете каква дреха си купувате, каква е тази материя и ще знаете дали дрехата ви е подходяща за горещите летни дни или не; както и дали да я перете в пералнята, дали да я пуснете в сушилнята, дали се суши на закачалка и как се глади. Освен, че така удължавате живота на дрехата, имате вариант да запазите и приличния й вид!etiketi-instrukcii

 Специални указания -ако стандартните указания не са достатъчни - при пране дрехата може да избелее; може да промени цвета си; дрехата цапа бели мебели; пере се на опакова страна, глади се на опакова страна, суши се на закачалка, пере се с мек препарат и други. Четенето на третиращи етикети може да е скучно, но е и доста полезно.

 А може да бъде и забавно:

funny-t-shurt

Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ще може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

Последно променена наПетък, 14 Февруари 2014 09:01

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics