Влез

В преследване на целите

В преследване на целите - 5.0 out of 5 based on 4 votes

 v-presledvane-na-celiteКак да постигаме целите си? Всеки си задава този въпрос и в повечето случаи хората вярват, че за да успеят в нещо трябва да са винаги в добра кондиция и никога да не спират да си поемат дъх или да си починат. Но на практика това не се получава, понеже никой не е съвършен и те се отказват, тъй като не могат да дадат винаги на сто процента всичко от себе си, да са концентрирани и да са напълно отдадени на това, което правят. 

 Ще ви издам една тайна. Дори най-великите имат своите спадове и черни дупки. Напоследък гледам един сериал за пътя на група атлети до олимпийското злато. Трябва да ви кажа, че той не е осеян с рози. Дори и да не вярвате и най-добрите в спорта имат своите колебания понякога, те се съмняват в себе си, в призванието си, в това дали са достойни да са на върха и имат своите драми и семейни проблеми, като всички останали. Те падат и достигат дъното, имат лоши тренировъчни дни, травми и въпреки това, накрая побеждават.

 На какво се дължи това?! Просто никога не спират да се опитват, дори когато виждат, че нещата не отиват на добре, дори когато конкуренцията им е смазваща и усещат, че съперниците им са по-добри от тях. Понякога всичко, което правят е да отидат в салона и да тренират, това уж дребно ежедневно усилие просто да продължиш въпреки всичко, дори на автопилот, без да си сигурен в перспективите, е причината за техния успех.

 Тези битки на професионалните атлети не са по-различни от нашите ежедневни трудности и цели. Понякога сме много добри в нещо и постигаме зашеметяващи успехи за кратко време. Например може да разучим бързо компютърна програма, да проговорим на чужд език или да свалим излишни килограми, но след това напрежението да поддържаме постигнатото и да се развиваме сякаш ни идва много.

 А това което трябва да направим е просто да не спираме да се оптиваме, да не се сравняваме с никой, защото би могло да ни подейства демотивиращо. Единственият човек, чийто резулатати трябва да подобриш си самият ти, утре да си по-добър от днес. Това е достатъчно!

Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ще може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

 Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

Последно променена наСряда, 30 Октомври 2013 14:54

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics