Влез

Премахнете стрес-фактора от живота си!

Премахнете стрес-фактора от живота си! - 4.6 out of 5 based on 13 votes

     Antistress1Тези идеи ще ви помогнат да се чувствате по-добре и да се освободите от  ненужното напрежение в ежедневието и да живеете в хармония със себе си.

1) Не страдайте от гузна съвест. Ако някои се опитва да ви вмени вина, знайте че това е една от отровите за организма. Не се поддавайте на тази понякога неосъзната техника за манипулация. Бъдете на щрек и внимавайте, защото това може дори да ви разболее!

2) Не съжалявайте за станалото. Това е древна мъдрост и моето тълкувание е, че човек не трябва да губи време в съжаление за минали грешки, а да се съсредоточи в това да ги поправи и да извлече полза от тях. Такъв беше и моят опит с един лош кредит.

3) Мислете положително – това само по себе си е достатъчно да преобърне целия ви живот. Да ви превърне от неудачник в преуспял и щастлив човек. Не забравяйте, че днешните ви мисли градят бъдещата ви действителност.

4) Поддържайте самочувствието си – отнасяйте се към себе си с уважение, ако искате и другите да се държат така с вас. Не позволявайте да ви обиждат и се обичайте повече.

5) Не приемайте нищо лично – това ще ви спести доста душевни терзания. Много често лошото отношение на някой не е насочено директно към вас, а към целия свят. На крива ракета, космосът й е крив.

6) Вярвайте в себе си, в силите и възможностите си. Най-успелите и щастливи хора нямат таван на достиженията в живота. Вдъхновявайте се от тях!

7) Издействайте си спокойствие – не позволявайте на никой да разполага и да се разпорежда с времето ви. То си е лично ваше и на никой друг. Вие решавате какво да правите с него.

8) Не бъдете дребнави, гледайте мащабно. Понякога човек се ядосва на дреболии и губи представа кое е ценно и кое второстепенно. Когато се нервирате от дреболия си дайте сметка за това и се успокойте.

9) Приемете живота като игра – така ще ви е по-лесно. В играта има ясни правила, има цел, има съревнование. Ако загубиш има втори опит и следващо ниво – действайте така и в реалността.

10) Не задълбавайте – разсейвайте се. Прекаленото вглъбяване в себе си и в проблемите е много стресиращо. Ако усетите, че ви нападат лоши мисли, развличайте се с позитивни емоции – срещи с приятели или малки удоволствия.

11) Не се оплаквайте – това е неприятен навик и той ви кара да се чувствате още по-зле. Понякога човек трябва да сподели с близък какво му тежи, но ако това се превърне в ежедневие, вие ще станете депресирани и неприятни за себе си и за всички около вас.

12) Развивайте чувството си за хумор – надсмивайте се над себе си, над ситуациите в живота, не се приемайте прекалено насериозно!

13) Грижете се за здравето си – никой не може да го направи вместо вас. Освен това, когато се грижите за себе си, вие можете да помагате на близките си хора или поне да не ги натоварвате. Поддържайте тонуса си и дръжте стреса на разстояние.

14) Бъдете здравословен егоист. Да, това съветват психолозите. Обичайте се, поглезете се и се почувствайте добре в собствената си кожа. Това ще е плюс за вашето настроение и за това на другите около вас.

15) Борете се за финансова независимост това макар и не най-важното, е едно от най-съществените неща в живота. Ако не можете да сте отшелник или аскет, вие трябва да сте добре финансово, за да водите качествен живот. Постигнете го с лекота – вижте тук съвети за допълнително пари от работа на свободна практика.

16) Отделете време за себе си - доставяйте си малки удоволствия, живейте тук и сега. Не очаквайте някакво неясно, далечно по-добро бъдеще, защото рискувате живатът да се изплъзне покрай вас. Бъдете щастливе в настоящето!

17) Използвайте техники за релакс и медитация или просто поспете 30-тина минути следобед. Кратката почивка наречена сиета е невероятно благотворна за здравето и премахва напрежението и стреса.

Добавете и вашите идеи за освобождаване от стреса, като коментирате!!!

Това е засега от мен! Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – регистрирайте се или се абонирайте :)

 

Последно променена наПонеделник, 13 Май 2013 14:41
Още в тази категория: Спете спокойно! »

2 коментари

 • Теодора Дончева
  Теодора Дончева Понеделник, 30 Януари 2012 12:59 Връзка на коментара

  Благодаря, Катя! Наистина човек не може във всеки един момент да спазва всички съвети, но когато се сетиш за някои от тях, винаги ти става по-леко и приятно!!! :)

 • Катя
  Катя Понеделник, 30 Януари 2012 12:47 Връзка на коментара

  Добре звучат тези съвети, но прилагането им е доста трудно на практика. Иначе, ако човек успее да поне една част от тях да спази, предполагам наистина ще се почувства много по-добре.
  Благодаря за хубавата статия!
  :)))

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics