Влез

Живот без стрес (6)

Късметлията и къръка. Истинска история...

Късметлията и къръка. Истинска история... - 5.0 out of 5 based on 3 votes

tornadoСрещали ли сте така наречените галеници на съдбата? Те винаги са усмихнати и имат късмет - в работата, в личния живот, навсякъде. Всички ги харесват и постоянно си свиркат и са в добро настроение. С каквото и да се захванат им върви.

 Каква е тайната им? Ако постигат това сами, трябва да има нещо, което правят по-различно от нас останалите. Най-лесно е да кажем, че някакава висша сила е предначертала пътя им и те просто са щастливци. Но дали е така в действителност?

(3 гласа)

Идея за по-добър живот

Идея за по-добър живот - 5.0 out of 5 based on 4 votes

 Повечето от нас в някакъв етап от живота си пренебрегват себе си и правят компромиси с ценностите или желанията си. Приемаме това за нещо нормално в днешната тежка действителност. Самочувствието ни постоянно страда от подобен тип подценяване на личността. Живеем със съзнанието за собствената си нищожност, за това че сме прашинки в една необятна Вселена, че животът ни няма стойност, защото е кратък миг, който отминава докато си правим планове за него. Някой стигат и по-далеч, като казват: "Животът е болест, предавана по полов път, от която се умира" :)

nashata-vselena

(4 гласа)
Етикети

Следпразнична депресия?! Вземете доза смях!

Следпразнична депресия?! Вземете доза смях! - 4.9 out of 5 based on 7 votes

praznici-depresia При някои хора паниката и депресията започват още преди да са настъпили самите празници. Те просто не могат да се примирят с еуфорията, тежките роднински сбирки и предстоящото изпразване на джоба. Цялата празнична лудница изглежда като едно голямо сурвакане с гьостерицата, което завършва така: "Сурва, сурва година, дай пари да си замина". Сякаш стотици просещи ръце са насочени към нас - не можем да устоим на десетките медийни кампании, рекламни трикове и палави детски очички.

(7 гласа)

Как да надвием депресията?

Как да надвием депресията? - 5.0 out of 5 based on 6 votes

 *Тази статия е по желание М.Г. - редовна читателка на блога. Ако и вие имате идеи или предложения за нови материали по темите в сайта, изпращайте ги на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

  depresiaДепресията е състояние, което се характеризира с отпуснатост, безразличие, апатия, липса на апетит, понижено либидо и др. Тя е често подценявано заболяване. Обикновено хората сме съпричастни само с конкретни физически признаци на болестта, а душевните терзания, които могат да са много по-сериозни остават на заден план. Да не говорим, че всеки човек понякога е изпадал в подобно отчайващо състояния, а и сезонната депресия почти на никого не прощава.

(6 гласа)

Спете спокойно!

Спете спокойно! - 5.0 out of 5 based on 7 votes

  Spete-spokoinoДобрият сън е един от най-важните фактори за намаляване на кръвното, лошия холестерол и нервните състояния. Затова е много важно да се опитаме да намалим стреса в ежедневието. Друг фактор, който може да повлияе на нощното ни спокойствие е храната. 

  Важно е менюто ни да е богато на витамини от В-група /В6, В12 и фолиева киселина/ и на цинк, магнезий, калции и желязо. 

(7 гласа)

Премахнете стрес-фактора от живота си!

Премахнете стрес-фактора от живота си! - 4.6 out of 5 based on 13 votes

     Antistress1Тези идеи ще ви помогнат да се чувствате по-добре и да се освободите от  ненужното напрежение в ежедневието и да живеете в хармония със себе си.

1) Не страдайте от гузна съвест. Ако някои се опитва да ви вмени вина, знайте че това е една от отровите за организма. Не се поддавайте на тази понякога неосъзната техника за манипулация. Бъдете на щрек и внимавайте, защото това може дори да ви разболее!

(13 гласа)
Абонамент чрез RSS
Real Time Analytics