Влез

Сряда, 27 Август 2014 - Здравдух.ком - Здраве и лични финанси

Няколко идеи за допълнителен доход (без да крадете от времето за децата си) - част 1

Деца и допълнителен доход Днес на гости в блога ми е Ана Тодорова, която управлява успешен онлайн бизнес за ръчно изработени бижута "Аn-G Design". Много ми допадна статията, която тя ми изпрати, защото ни дава много интересни идеи как да съчетаем допълнителния доход с грижата за децата. Нещо доста трудно постижимо в натовареното ни ежедневие. Ето и съветите на Ана: 

 Много родители биха желали да печелят и получават по-добри доходи, което обаче често е равносилно на допълнителни часове недобре заплатен труд. Затова понякога се налага да прибегнем до поемане на твърде много ангажименти на основното ни работно място, търсене на втора месторабота или заробване с постоянни кредити.

 И всичко това води до едно – недостатъчно свободно време, което да прекарваме с близките си и най-вече да отделяме за децата си

 Съвременните подрастващи са изключително ощетени от най-ранна възраст именно от недостиг на внимание и споделено време, което не малко родители опитват да компенсират с модерни и скъпи предмети-подаръци. Твърде късно разбираме, че едното не е равносилно на другото и нищо не може да замени общите емоции и преживявания между децата и техните родители.

 Но какво ще кажете, ако вместо да оставате след пет часа в офиса или да си търсите и втора работа, просто се захванете с нещо допълнително, в което едновременно да прекарвате време с децата си и да изкарвате пари?

 Ето няколко идеи!

 БАВАЧКА / ГРИЖА ЗА ДЕЦА в собствения ви дом

дневна бавачка Няма ли да е страхотно да съберете компания малчугани, да се забавляват със собствените ви деца и при това накрая да получите възнаграждение за това? На пръв поглед ще ви се стори наивно начинание, но уверявам ви при добра организация и подходящи условия в жилището ви, има начин да изкарате не малък доход.

 Така наречените „уикенди”, за много хора са си нормални работни дни, когато обаче не могат да разчитат на детските градини и училища, като място, където детето им да е обгрижвано и в безопасност. Тогава идва моментът с бавачката/детегледачката – момент от който предвидливите родители могат да се възползват. Е, трябва да притежавате и голяма доза самообладание, защото група от повече от три деца си е направо предизвикателство!

 ПЛАНИРАНЕ НА ПАРТИТА

party-planirane Доста популярно стана родителите да организират за децата си забавни партита по случай рожден ден или друг специален повод. Може да не ви се вярва, но много майки и бащи не обичат да се занимават с подробностите по подобни ангажименти и с радост биха предоставили „вълненията” по избор на заведение, диджей, развлекателна програма и др. подобни, на доверен човек.

 Защо вие да не сте този доверен човек? Отново въпрос на организация и добре подбрана информация – правите си списък с подходящи за деца заведения, сладкарници, детски центрове и т.н. Можете да организирате едно-две партита за приятели като пробен вариант, а стига да си свършите работата прекрасно и най-вече запомнящо се, хората сами ще ви намират.

 Собственото ви дете ще ви е верен помощник – можете да се допитвате до него за идеи от детска гледна точка, а както знаете – организаторите винаги имат осигурено място на събитията, които реализират!

 ХОБИТО като БИЗНЕС

Деца и хобита Още нещо, което добива популярност в България! Обичате да творите или рисувате? Обичате бижутата или други ръчно изработени красоти? Чудесно! Интернет пространството отвори много врати както за продажба на сътвореното от вас, така и с места откъде да си закупите необходимите материали.

 Богатството от статии и видео уроци пък ще ви помогне да се развиете и да усвоите нови таланти! Много предприемчиви майки са започнали бизнес именно от кухненската маса или с шевна машина в гаража? Защо не и вие? И защо не включите и децата си в това начинание? Изработвайте заедно бижута, като учите децата си едновременно на труд и творчество! Това могат да бъдат наистина безценни моменти за вас!

 ПРЕВОДАЧЕСКИ УСЛУГИ

 Да, това не е нещо ново и със сигурност не е „детска работа”, но защо не го превърнете в съвместно забавление, носещо приличен допълнителен доход? В днешно време почти 90% от работата на преводача е онлайн и може да се извърша в извънработно време като втора възможност за получаване на заплащане.

 В зависимост от възрастта на детето ви, можете да го включите и да му „възложите” превод на определен абзац или дори страница от предоставения ви за работа текст, разбира се с помощта на речник или друга специализирана литература. Малчуганът ви ще научи нови думи, ще се научи да превръща директния превод в смислен текст и най-важното – ще прекарате времето заедно. 

 Благодаря на Ана за прекрасния материал. А вие очаквайте в следваща статия още полезни идеи и съвети за допълнителен доход от дома. Сигурна съм, че всеки от вас ще намери нещо полезно за себе си!

Абонамент чрез RSS
Real Time Analytics