Влез

Красота (10)

Моят органайзер за бижута

Моят органайзер за бижута - 5.0 out of 5 based on 1 vote

 Как ми хрумна идеята за органайзер за бижута? Преди две седмици бях на сватба и трябваше да избера кои обици и колие ще отиват към роклята ми. Наложи се да отворя около 10 големи кутии за бижута и още 5-6 малки подаръчни кутийки.

 Тогава за пореден път осъзнах, че имам толкова дранкулки, че даже аз самата забравям какви са. Оказа се, че  разполагам с толкова чифта обици, че мога месец и половина да не ги повторя - всеки ден да съм с различни. Мислех, че нямам почти никакви гривни (малко ме дразнят и не нося често) - оказа се, че имам поне 5-6 сребърни и седефени и още толкова дървени и от мъниста. 

(1 глас)

Красива коса? За да получиш, трябва да дадеш.

Красива коса? За да получиш, трябва да дадеш. - 5.0 out of 5 based on 1 vote

 В тази статия ще дам идеи от личен опит как да подобрим значително състоянието на косата си. Съветите са вследствие на 5-месечен експеримент. Но преди да пристъпя към същината, бих искала да ви накарам да се замислите над нещо:

 Какво ще ви отговорят повечето хора, като ги попитате искат ли да имат перфектен външен вид или стабилна банкова сметка? Естествено ще ви кажат: "Да, и още как!".

(1 глас)

Врагове на женската красота: как да победим остаряването?

Врагове на женската красота: как да победим остаряването? - 5.0 out of 5 based on 3 votes

 Здравословният начин на живот, спорта и витамините могат да съхранят женското здраве и красота за дълги години. Нерядко лудото темпо на живот и множество грижи не позволяват в нужната степен да се грижим за здравето си. А с него започва красотата на всяка жена. Защото само ако изглежда здрава, жената може да бъде красива. За да се справи с неблагоприятните въздействия реално, те трябва да се познават.

 Враг №1 – постоянното емоционално напрежение и стрес

stres Животът на съвременната жена е пълен със стрес и да преживее без загуби за здравето и красотата е доста сложно. След тежки житейски преживявания дори млада и здрава жена изглежда остаряла. Причина за стрес може да стане всяка ситуация, срещу която у човека възниква реакция, съпроводена със силно емоционално възбуждение.

(3 гласа)

Масажът: глезотия или потребност?

Масажът: глезотия или потребност? - 5.0 out of 5 based on 2 votes

масажни процедури Докато лягате на масажната маса и хавлията нежно гали гърба, тихата музика Ви потапя в момента. Деликатни аромати изпълват въздуха, затопленото олио навлиза през всяка пора на тялото, умът потъва в забрава – далеч от ежедневните грижи. Единственото, кето искате е този момент да продължи вечно...

 Това ли е всичко, което масажът може да направи за Вас? Не е ли той нещо повече от блажена релаксация и освобождаване от натрупаното от ежедневния стрес напрежение? Масажът може да бъде много повече от това. Той подпомага предотвратяването и борбата с много болести, подобрява съня, храносмилането и настроението и колкото повече масажи си позволявате, толкова по-добре се чувствате.

 Всъщност масажът се прилага като лечебно средство от древни времена. Докосването е естествена човешка реакция спрямо болката и стреса и израз на състрадание и подкрепа. Лечители от цял свят в различни времена в продължение на хиляди години инстинктивно и независимо един от друг са развивали редица терапевтични техники, използващи докосването.

 Повечето от тях се прилагат и днес. Ползите от масажа са научно доказани, има свидетелства, че той лекува редица заболявания – от хронични болести и наранявания до невропсихични проблеми, толкова широко разпространени в нашето съвременно общество.

 Масажът не е просто удоволствие, което носи само наслада. Той лекува тялото и душата! В днешните времена на предимно техническа и неперсонализирана медицина, масажът предлага един по-човешки, неинвазивен и безлекарствен подход, базиран на естествента способност на тялото да се самолекува.

(2 гласа)

Да изглеждаме по-слаби, като изберем подходящо бельо!

Да изглеждаме по-слаби, като изберем подходящо бельо! - 5.0 out of 5 based on 1 vote

 otslabvane-prez-liatotoИма някой елементарни малки промени, който межем да направим за външния си вид, за да изглеждаме наистина неотразими. Една от тях е да успеем да подберем правилно бельото си. Грешно подбраният размер сутиен, освен че разваля пропорциите на тялото, не изпълнява основната си функция - да подкрепя бюста ви, което може да развали формата му.

 Видимо могат да бъдат увеличени и тлъстините около стомаха и бедрата, ако подберем бикини с по-малък размер.

 Не бива да забравяте, че бельото играе водеща роля под дрехите.

 Как да подберем правилното за нас бельо? Ето няколко съвета от експерти:

(1 глас)

Маски за здрава, жизнена и млада кожа

Маски за здрава, жизнена и млада кожа - 5.0 out of 5 based on 6 votes

 mlada-kojaДнес отново ми е на гости д-р Марио Янакиев, за да ни даде своите съвети за здрава, жизнена и млада кожа. Това, което ми допадна е, че предложенията му не са свързани с използването на козметика, а включват изцяло природни средства.

 Всяка жена мечтае за млада кожа. Затова се доверяваме на редица кремове – обикновено доста скъпи и рекламирани. Предлагам ви няколко хитри трика, след които кожата ви ще изглежда изгладена от досадните бръчици. Естествено трябва да се съобразите с нейния тип.

(6 гласа)

Как да изберем най-добрата професионална козметика за зряла кожа?

Как да изберем най-добрата професионална козметика за зряла кожа? - 5.0 out of 5 based on 8 votes

 krasiva-kojaДнес в рубриката „Стани автор” ми гостува експерт в грижата за кожата - Жулиета Боюклиева. Тя ще ни разкаже повече за това как да стопираме процесите на стареене и да намалим неприятните бръчки. Ще ни даде и полезни съвети на какво да обърнем внимание, когато избираме професионална козметика.

 Вероятно вече сте объркани от многообразието и предлагането на продукти против стареене на кожата. Отчаяно се опитвате да намерите професионална козметика, която да се справи с неприятните бръчки. За да можете да изберете най-доброто за вас, първо трябва да  научете повече за самия процес на стареене.

(8 гласа)

4 развенчани мита за грижата за кожата и предпазването и от кожен рак

4 развенчани мита за грижата за кожата и предпазването и от кожен рак - 5.0 out of 5 based on 10 votes

  Krasiva-kojaДнес в Рубриката „Стани автор” ми гостува дерматолог Диана Иванова. Тя е специалист с повече от десетгодишен стаж и ще ни разкрие истината за това доколко ефикасни са козметичните продукти за предпазване на кожата ни.

  Сред постоянната шумотевица около нови продукти против акне, бръчки, против стареене на кожата и ежедневната грижа за нея, вече е доста трудно да се постави граница между реалността и търговските трикове. Затова, тук ще ви покажем фактите и ще разбием най-популярните митове за красотата.

(10 гласа)

100 минути за красотата

100 минути за красотата - 4.6 out of 5 based on 7 votes

 100-minuti-za-krasotaПомните ли рубриката, която обявих "Стани автор, сподели история или предложи статия"? Една от редовните читателки на блога - Румяна Йоцева, реши да сподели с нас две доста интересни упражнения за поддържане на лицевия контур. Те са от книгата "100 минути за красотата", която трудно може да бъде открита днес, тъй като последното й издание е от 1978 г. Ако имате библиотечка от соца, вероятно ще намерите там тази малка и полезна книжка. Авторката й - Зофия Вендровска е разработила специални упражнения за изграждане на красива, гъвкава и стройна фигура. Тя дава и полезни съвети за правилното хранене, използването на козметика, организирането на работния ден и др.

(7 гласа)

Красивата коса – ключът към нейното съвършенство

Красивата коса – ключът към нейното съвършенство - 5.0 out of 5 based on 11 votes

 

Krasivata-kosa      Как да поддържаме косата си жива и хубава? Може това, което напиша и да не ви хареса, но аз съм за естествената красота. Пълно е с продукти за коса и вие се чудите кои да изберете. Сега ще си помислите, че ви предлагам определена марка, но ще сгрешите, защото вие сте тези, които трябва да експериментират и да разберат кое е най-доброто конкретно за вашата коса. Аз знам кои продукти са най-добри за моята, но дали те са най-добри и за вашата коса – това не мога да кажа, но мога да ви посоча какво трябва да правите, за да предпазите косата си:

(11 гласа)
Абонамент чрез RSS
Real Time Analytics