Влез

Как отслабнах трайно? Още една лична история

Как отслабнах трайно? Още една лична история - 5.0 out of 5 based on 2 votes

 Историята, която ще ви представя днес е много подобна на моя личен опит с отслабването. Както знаете в електронната книга "Как успях да отслабна?" съм описала подробно моя подход към постигане на идеалното тегло. Благодаря на читателката, която се осмели да разкаже за своята битка с килограмите. Тя пожела да остане анонимна. Само ще ви кажа, че е от София и е на 35 години. Ето какво сподели тя за zdravduh.com:

  "Винаги съм била пълно дете. Съучениците ми в училище естествено не ме пощадиха. Получавах стабилна доза подигравки. Чувствах се грозна, нещастна и тежка и мислех, че е невъзможно да променя каквото и да било.

 В един момент обаче израстнах доста бързо, много се издължих и поотслабнах. Това съвпадна с периода, когато най-добрата ми приятелка се записа на лека атлетика и ме убеждаваше да започна да тренирам и аз с нея. Нямаше какво да правя цяло лято и започнахме усилени тренировки. Това ми помогна да стопя още килограми и много се запалих по леката атлетика. Бях започнала да се доближавам изключително много до слабата фигура.

 За съжаление обаче на есен започнах да изоставам много в училище и се наложи да спра спорта. Това естествено доведе до ново напълняване. Гените ми са такива, цялото ми семейство сме пухкави и ни е по трудно да сваляме тегло, а трупаме безкрайно лесно. На всичкото отгоре тогава обичах да ям сладко. Толкова напълнях, че клонях към затлъстяване. Започнах драстични диети, гладуване, изтезаване. Успях да сваля 10-15 и повече килограми, пак не бях слаба, но поне беше някакво начало. За съжаление това не продължи дълго, много скоро килата ми се върнаха и започнах пак да пълнея. Отчаях се и не знаех какво да правя. 

 Тогава започнах да чета възможно повече информация за здравословно хранене, отслабване и диети. Нещата започнаха да се наместват в съзнанието ми и да осъзнавам какви грешки съм допускала ден след ден, за да стигна до това окаяно положение.

 Започнах да си изграждам напълно нови хранителни навици и да подбирам по-качествени продукти. Спрях да гладувам и да се храня късно вечер, ядях на често по малки количества храна, започнах да се движа повече и въобще се съсредоточих върху целта си да отслабна. В началото ефектът не беше голям плавно и бавно за няколко години, докато следвах в университета започнах да топя килограм по килограм, който обаче след това не се връщаха обратно, като досега. За 3 години свалих около 17 кг чрез умерено движение и здравословно хранене. Чувствах се добре, макар и все още да бях пухкава. Около 10 кг ме деляха от идеалното тегло. 

 Тогава реших, че е време да се заема по сериозно с проблема си с теглото. Записах се на йога и латино танци. Ходех по 3 пъти седмично, като ги редувах. След година и половина никой не можеше да ме познае. Освен че отслабнах 8 кг, придобих доста стегната фигура. Впрочем и вкуса ми към храната се промени напълно. Спрях да налитам на сладко, хранех се балансирано със зеленчуци, леки меса и пълнозърнести храни, включвах и доста ненаситени мазнини в менюто си - авокадо, маслини, зехтин и др. Отказах цигарите и не напълнях и грам. Направо съм нов човек.

 Сега съм слаба и здрава 35 годишна жена, майка на две деца. След ражданията се възстанових много бързо.

 За себе си установих няколко неща, които важат за отслабването и всеки друг успех в живота.

 1) Ежеднавните малки промени и постоянството имат по-голям ефект от големите напъни да гладуваме, които обаче са еднократни и само стресират организма ни

 2) Само простото правило да не ядем късно вечер и да не преяждаме ни гарантира, че няма да страдаме от затлъстяване

 3) Намаляването на стреса е един от най-важните фактори за постигане на идеалното тегло

 4) Начинът на живот е много по-важен от гена. 

 5) Спирането на бързите и преработени храни и пиенето на повече вода е гаранция за по-добър тонус.

 6) Движението е най-важно. Ние сме като батериите - трябва да постоянно да се изтощаваме, за да можем да се презаредим докрай и да удължим живота си. 

 Благодаря отново за споделения опит. Припомнете си и моята история, като изтеглите откъс от книгата ми "Как успях да отслабна?" ТУК. И ако ви хареса не забравяйте да натиснете бутончето по-долу: 

Последно променена наПетък, 08 Август 2014 14:00

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics