Влез

Как да се преборим със ставните проблеми?

Как да се преборим със ставните проблеми? - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Решение при сенна хрема www.ozonico.net/ Обработка: Теодора Д. Решение при сенна хрема

 Проблемите със ставите могат да се дължат, както на обездвижване или неправилно движение, така и на активен спорт. Затова тази тема вълнува доста голяма група от хора. 

 Обикновено болките в сухожилията и ставите се дължат на два фактора: 1) износване на хрущялната тъкан и невъзможност на организма да я възстанови; 2) възникване на възпаление.

  Може ли с тези 2 проблема да се преборим с природни средства и какви са начините?

  Износването на хрущяла може да е вследствие на много причини - хронични заболявания, активен спорт и движение и др. В този случай можем да приложим тактиката "Подобното побеждава подобното". Какво имам предвид?

  Много е просто - за да подобрим състоянието на ставите и сухожилията трябва да приемаме бульони от кокали и да ядем хрущяла и костния мозък. По този начин ще си набавим по естествен начин необходимите съставки, които подобряват здравето на ставите - глюкозамин и хондроицин. 

  Както пише една уважавана от мен личност - Инес от IFS Журнал: "Ключовият фактор за здравето на ставите е здравето на колагенът във връзките и сухожилията. Колагенът в общи линии се състои от семейство био-молекули и най-важните сред тях са тези на глюкозаминогликаните."

  А как да се преборим с възпалението?

  На първо място се препоръчва приема на ненаситени мастни киселини. Най-препоръчвано е рибеното масло. Защо? По няколко причини.

 1) В него се съдържат омега-3 мастните киселини - ейкозапентаенова (EPA) и докозахексаенова (DHA). Те намаляват възпалителните маркери и увеличават някои анти-възпалителни маркери. Освен това са инхибитори на определени протеини, които допринасят за остеоартрит. 

 2) Омега-3 мастни киселини са включени в мембраните на клетъчния хрущял (хондроцит) и те намаляват ензимите, които разграждат хрущяла и възпалителни цитокини.

 3) Омега 3 мастни киселини помагат на други аспекти за здравето на ставите: Омега-3 мастни киселини намаляват симптомите на сутрешна скованост и ставни болки.

 Освен ненаситените мазнини против възпалението на ставите се препоръчва и приема на витамин С, куркумин, босвелия, билката котешки нокът (на последната посветих цяла статия). 

 А какво да направим, ако нямаме възможност да си набавим с храната всички полезни за ставите вещества?

Можем да изберем хранителна добавка като ДЖОЙНТ ФЛЕКС.

Защо да изберем точно тази добавка? 

1) Съдържа по-лесно усвоимите форми на веществата, възстановяващи ставите - хондроитин сулфат и глюкозамин сулфат (а не по-нееефективната и евтина форма - хидрохлорид).

2) включва мощни противовъзпалителни - екстракт от босвелия, гроздови семки и котешки нокът, както и юка, бромелаин, витамин С и не на последно място калциев хидроксиапатит (отново лесно усвоима фирма).

Ако искате да вземете тази добавка с 10% отстъпка, пишете ми ТУК.

Източници: IFS журнал, BB team, fitneshrani.com

Последно променена наЧетвъртък, 03 Ноември 2016 14:57

2 коментари

 • Теодора
  Теодора Неделя, 06 Ноември 2016 18:51 Връзка на коментара

  А защо трябва да си лекар, за да пишеш за природни методи за подобряване на здравето и за хранителни добавки без необходимост от лекарско предписание? Освен това цитирам източници на материали, написани от сертифицирани експерти по хранене.
  Моля, пишете на кирилица, иначе ще се наложи да изтрия коментара Ви!

 • JAKSAN UE
  JAKSAN UE Неделя, 06 Ноември 2016 02:26 Връзка на коментара

  Ti ot koga stana doktor? Imash li sertifikat ili diploma i ako imash spodeli q tuk, v saita..

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics