Влез

Парите за мен са нищо....!?

Парите за мен са нищо....!? - 5.0 out of 5 based on 3 votes

 pari nishtoПарите за мен са нищо / Снимка: Теодора Д.Всеки иска да се тупа в гърдите и да казва „За мен парите нямат значение”. Това е страхотно, обаче ако хората нямахме елементарните си нужди. Ние сме социални създания – това е в кръвта ни и за съжаление или за радост се чувстваме добре само в обществото.

 Това общество ни влияе. То ни е наложило, а ние сме възприели като част от себе си множество порядки, разбирания за добро и зло, начин на живот, усещане за уют.

До такава степен сме се слели с правилата и представите на социума, че за нас е нормално всичко, което произтича от тях и се чувстваме добре само, когато можем да си позволим удобствата и комфорта, на които сме привикнали.

 Почти никой не може да живее без покрив над главата си, хубава храна и топлина през зимата. Повечето от нас пък не могат да се лишат и от ток, вода, кабелна телевизия, интернет, телефони, почивки и социален живот. Така че блажени са тези, които могат без тези удобства – има и такива, но само те са в правото си да кажат – „парите за мен са нищо”.

 Защо се казва блажено невежеството и блажена простотата? Защото например, непознавайки комфорта, не можеш да копнееш по него и да се чувстваш нещастен, ако го нямаш. А простотата за мен е здравото и ясно усещане за света, без объркани чувства и неизпълними стремежи. Това е да знаеш какво искаш и да го правиш по най-лесния и нормален начин. Тези две качества са присъщи на хората по-близки до природата, като симпатичните баби от някое селце в Родопите, които не са чували например за Слави Трифонов – чисти, непокварени, добри, прекрасни създания.

 Но да оставим блажените, как да се оправим ние обикновените? Трябва да не се предаваме, а да се борим да подобрим живота и светоусещането си и не само да удовлетволим елементарните си изисквания, но и да спечелим тези ежедневни малки битки – да сложим в ред личните си финанси и да умножим доходите си, да сме здрави и във форма, с добър тонус, в хармония със себе си и с усмивка на лицето, да сме по-слаби, красиви и жизнени!

Всичко това е постижимо стига да пожелаем истински да разгърнем потенциала си - парите и здравето са основата на пирамидата, а върхът е усещането за щастие :)

Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ще може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

 Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

Последно променена наСряда, 30 Октомври 2013 14:51

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics