Влез

Как предпочитате да печелите?

Как предпочитате да печелите? - 4.7 out of 5 based on 7 votes

    Telephonni-izmamiтелефонни измами/ Снимка: www.sxc.huПоводът да напиша тази статия са безумните опити за изкарване на пари по всякакви глупави начини, във които се влага толкова енергия, колкото ако се работи нормално и почтено, както повечето хора го правят. Какво имам предвид? 

   Пример №1. Да вземем братята роми. Те събират по цял ден железа от всевъзможни места - указателни табели, кошчета за отпадъци, тръби и други подобни. Виждала съм дори да разбиват бетон, за да извадят някое и друго желязо. Това е свързано с къртовска работа и е доста трудоемко. Освен това с тези си действия, тези хора съсипват неща, изработени с уилие и мисъл. А хрумва ли им да започнат да се трудят като общи работници или чистачи например. И през ум не им минава! Впрочем познавам и цигани, които изкарват честно парите си. Да, работех във фирма с производство, където наблюдавах такъв феномен. Е, налагаше се шефа да ги следи по-стриктно, но в крайна сметка си вършеха задълженията. Значи можело и иначе! 

  Пример №2. Хората, които се опитват да изкарват пари от интернет без квалификация, с трикове и номера. Може би сте чували например за сайтовете, които плащат за кликане по реклами. Това е изтощително и досадно и е много по трудно, отколкото ако се опитате да свършите нещо градивно през това време. Има измислени множество стратегии обаче за това как да се печели по този начин, като софтуер, които да върши това вместо човек, организиране на по-големи групи хора, които да го правят и да си делят приходите накрая.

  Или пък има измамници, които карат други хора да кликат по рекламите на собствения им сайт, за да генерират изкуствени печалби. Ако цялата тази енергия се вложи в някакво полезно действие, самоусъвършенстване и развиване на нови знания и умения, според мен ще бъде много по-удовлетворяващо и интересно.

  Пример №3. Всякакъв тип измами и подигравка с чувствата на хората. Такива са например телефонните измами. Според мен това е едно от най-жестоките деяния, които могат да бъдат извършени, защото нанася не само финансови, но и емоционални щети. Хората, които го правят са изобретателни и безскруполни. И аз все си мисля, че ако те влагаха тази енергия в нормална работа, щяха да могат доста добре да се справят с живота. Но, уви това е - всичко опира до навици и манталитет - при някои идеята да завлечеш някого или да "изклинчиш" нещо е най-важна и за тях изкарването на пари е несъмнено, свързано с ущетяването на други лица. Това е дълбоко вкоренена идея вероятно вследствие на начина на живот и средата. Не може обаче да отречем, че има честни хора и измамници във всяка една прослойка на обществото. Значи все пак и личния избор играе голяма роля. 

А вие как предпочитате да изкарвате парите си?

 Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ше може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

 

 Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

Последно променена наСряда, 30 Октомври 2013 11:31

2 коментари

  • Теодора Дончева
    Теодора Дончева Четвъртък, 08 Март 2012 12:14 Връзка на коментара

    Точно за това си мисля, че почтения начин за изкарване на пари е по-добър - не подлежиш на някакъв вид наказание, а и имаш по-голямо удовлетворение от печалбите и по-добро самочувствие, че се справяш сам в живота и то по правилния начин.

  • Рая Христова
    Рая Христова Четвъртък, 08 Март 2012 10:34 Връзка на коментара

    Това с кликането на собствените реклами може да доведе до изритване и бан :)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics