Влез

Не инвестирайте и лев повече преди да сте посетили семинара на Робърт Ролих

Не инвестирайте и лев повече преди да сте посетили семинара на Робърт Ролих - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Семинар с Робърт Ролих Семинар с Робърт Ролих

 С радост обявявам, че ме поканиха за медиен партньор на нашумелия напоследък семинар с Робърт Ролих на тема инвестиране и увеличаване на личното богатство (Milionaire Money Making Machine). Много се зарадвах, че ще присъствам на събитието (, което ще се проведе на 31.03.15 в зала 3 на НДК). Нещо повече бих искала да предложа и на вас читателите безплатни пропуски, предоставени от организаторите на семинара. Всичко, което трябва да направите е да харесате тази статия и да оставите коментар под нея.

 Робърт Ролих и Браян ТрейсиРобърт Ролих и Браян ТрейсиОще преди официалната покана за медиен партньор, когато получих информация на e-maila си за семинара с Робърт Ролих, бях силно заинтригувана. Досега не бях чувала някой да говори против масовите инструменти за инвестиране като взаимни фондове и застраховки живот със спестовен характер и т.н. Обикновено подобни събития се организират от финансови посредници, които разчитат да им станете клиент впоследствие. Е, не съм убедена дали и тук няма да присъства подобен елемент, но поне на пръв поглед не изглежда така.

  Аз имам личен опит с несполучливо избрани финансови продукти, следвайки съвет от консултанти, които имат интерес от това да платя повече за лихви, такси и комисионни. По тази причина силно подкрепям идеята за повишаване на личната финансова грамотност. (Вижте моят личен опит тук

 Робърт Ролих цитира съвета на приятеля си - легендарния Браян Трейси: "Роберт, няма значение колко печелиш. Всичко, което има значение, е дали имаш умения да управляваш и инвестираш парите си."

 Това дава стимул на Р. Ролих да вложи време и пари в своето финансово развитие. Той инвестира 7 години и повече от 100 000 евро, за да разбере как наистина работи финансовата индустрия. Посещава всички най-добри семинари за инвестирането, краткосрочната търговия, Форекс, прочита всички най-добри книги и лично инвестира в различни финансови продукти - дългосрочни и краткосрочни. Но най-важната информация, която получава, е от вътрешни лица във финансовата индустрия. През това време той осъзнава, че основната и единствена цел на 95% от финансовата индустрия е да вземе парите на клиента и да ги прибере в джобовете си. Той разбира, че играта на инвестиране е нагласена така хитро, че дори опитни инвеститори губят голяма част от своите пари – без дори да го знаят.

 Да си призная, като добра българка и аз винаги съм имала съмнение, че ако нещо е прекалено хубаво, то не е истина. Масово предлаганите финансови продукти никога не са ми вдъхвали доверие. Когато някой се опитва да ми продаде настойчиво нещо, винаги си мисля, че всъщност този, който ще се облагодетелства е самия той. Или с други думи: "Не играй по гайдата на оня, дето свири в съседното село"

 Ето какво казва Р. Ролих за продуктите, в които си заслужава да инвестираме:

 "За щастие, има алтернативи. Има финансови продукти, които са много подобни на взаимните фондове, но имат почти 10 или 15 пъти по-ниски разходи. Така че като цяло получавате възвръщаемост, която е много близка до пазарната възвръщаемост. Аз говоря за тях в моите семинари.

 Повечето хора никога не са чували за тях, защото никой не ги промотира толкова много, както взаимните фондове. И аз мога да го разбера - понеже тези продукти носят на финансовите съветници много малко или никакви комисиони, те не ги препоръчват. Това са продукти, които са направени за интелигентни инвеститори, който разбират какво "малките" комисиони и такси правят на парите им в дългосрочен план."

 Аз съм любопитна да разбера повече за  инвеститорската стратегия на Р. Ролих и затова смятам да се включа в семинара, а ако и вие сте на моята вълна, искате да се запознаем, да обменим идеи и да научите как да вложите най-изгодно парите си, заявете своето участие в семинара, като коментирате под статията или ми пишете. Можете да доведете и свой приятел или пък половинката си. 

Още не можете да решите, вижте повече за събитието тук

Последно променена наВторник, 20 Януари 2015 11:15

7 коментари

 • Теодора Дончева-Влаховска
  Теодора Дончева-Влаховска Събота, 28 Февруари 2015 08:55 Връзка на коментара

  Здравейте, Коста,
  Радвам се, че проявявяте интерес, ще ви пиша скоро. :)

 • Коста Пъстрилов
  Коста Пъстрилов Петък, 27 Февруари 2015 16:45 Връзка на коментара

  Здравейте,
  Проявявам интерес към предстоящия семинар на Р. Ролих и ще съм благодарен ако все още мога да получа пропуск.

  Благодаря предварително!
  Поздрави

 • Теодора Дончева-Влаховска
  Теодора Дончева-Влаховска Сряда, 04 Февруари 2015 14:12 Връзка на коментара

  Олег, Радвам се, че проявяваш интерес към семинара. Ще пиша на организаторите да те включат. Изпратих ти личен e-mail с повече информация.

 • Олег Григоров
  Олег Григоров Вторник, 03 Февруари 2015 21:34 Връзка на коментара

  Ще бъде интересно за мен . Аз съм финансов консултант и всяка нова информация е безценна .
  Това, което ме провокира е дали се досещам за какво ще говори лектора.

 • Анелия Стоянова
  Анелия Стоянова Понеделник, 02 Февруари 2015 07:17 Връзка на коментара

  Здравейте,
  попаднах на блога Ви случайно, но съм впечатлена. Това, което казвате за финансовата грамотност на българите е напълно вярно. Дано нещата се промвнят с времето.
  С голям интерес бих посетила семинара на Робърт Ролих. Моля да ме запишете към Вашата група

 • Теодора Дончева-Влаховска
  Теодора Дончева-Влаховска Сряда, 21 Януари 2015 09:28 Връзка на коментара

  Вера, благодаря много за смисления коментар. Както знаеш, много ценя мнението ти и качествените статии, които ми изпращаш. Ще се радвам да се видим на семинара. Има още четирима желаещи, но всички ми пишат на e-maila. Никой не коментира - странно :)

 • Вера Накова
  Вера Накова Сряда, 21 Януари 2015 09:05 Връзка на коментара

  През последните 35 - 50 г од. българинът е значително изостанал от възможността да има финансова грамотност, защото съзнанието е ангажирано само как да оцелее в '' океана '' на ежедневните разходи, които го заливат всекидневно. Това не ти позволява да имаш глобален мироглед , а само поглед с надежда да оцелееш в този ден . Мисля, че с днешна дата, някои хора вече се опитват с всички сили да се отскубнат от геноцидното поведение на управляващите към собственият народ и поглеждат към нови хоризонти. Във връзка с това, този семинар ще бъде много ползотворен за хора, които имат '' уши да чуят '' и да попият опит от истински практик.

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics