Влез

Кога имаме шанс да забогатеем?

Кога имаме шанс да забогатеем? - 5.0 out of 5 based on 1 vote

За даването и получаването Предполагам, че ако се интересувате от увеличаване на личното богатство много пъти сте попадали на съвeти (включително и в моя блог) за това как да спестяваме, как да си наложим дисциплина и да затегнем коланите, за да постигнем по-високите си финансови цели.

 Това несъмнено е полезно, ако се намирате в началната фаза на ограмотяването си относно парите и ако в живота ви цари финансов хаос и безпорядък, като бeзразборно харчене, вземане на кредити, поддържане на лъжлив стандарт. 

  Тогава единственото, което можете да направите е да наблегнете на дисциплината - да се научите да си водите бюджет, да определяте и следвате целите си, да бъдете малко по-строги към себе си, за да разберете къде отива всеки ваш лев.

 А след като установите, че харченето ви не отговаря на желанията и ценностите ви, трябва да канализирате правилно посоката на паричните си потоци, така че те да са в хармония с това, което искате от живота. 

 Това в началото може да ви се стори като мъчение, понеже не сте свикнали, но човек може да се примири с всичко. Познавам и хора, които от едната крайност отиват на другата - направо заприличват на екстремните спестители от AXN. Спестяването се превръща в грозен и нечистоплътен навик, в изродена крайност. Е, със сигурност мога да кажа, че това не е на добре и тези хора далеч не са се отправили по пътя на богатството. Затворени в собствената си черупка, те прекъсват естественото развитие на нещата.

 Защото според мен богатството и щедростта вървят ръка за ръка и докато не го осъзнаем, нямаме шансове да напреднем във финансово отношение. Да, има и богати скъперници, но дали са стигнали дотам заради скъперничеството си или въпреки него, по това може да се поспори. 

 За даването и получаването е изписано много, но със сигурност е ясно, че едното не съществува без другото. Да си щедър означава да даваш повече и да вярваш, че заслужаваш да получиш. 

 Всички хора, които успяват финансово усещат необходимост да дават и то с желание, усмивка и радост.

 Много е важно след като достигнем фазата на доброто управление на парите си да не започнем да се ограничаваме прекалено и да спрем енергията си по този начин. Крайното спестяване води до потискане на духа, до лишаване от креативност и смачкване на личността. Трябва да си позволяваме нещата, които ни правят най-щастливи.

 Ето някои неща, които аз си купих наскоро без съжаление: любимия шоколад, нови обувки за танци, нов дизайн на блога, скъп подарък за близък човек. И това ме направи щастлива за дълго време. 

 Винаги можем да сме разумни естествено и да си купим нещата, които искаме на по-добри цени разбира се, но не и да се лишим от тях.

 Ако все още сте във фазата, когато се чудите как да спестите от кафета, не сте на прав път, да ви кажа!!! (Лишаването от вафли и чипс мога да го разбера обаче.)

  Нали се сещате за вица - Двама познати си говорели. Единият пита:

 - Ти пиеш ли?

- Да пия всяка вечер по 2-3 бири?

 - А пушиш ли?

- Да по кутия и половина - две.

- А от колко години?

- От 15-тина поне.

- А знаеш ли ти колко пари са това? Досега ако ги беше събирал, щеше да имаш ферари!

- Е, нека и аз ти задам един въпрос. Ти пиеш ли и пушиш ли?

- Не!!!

- А тогава къде ти е ферарито!

 И все пак трябва да отбележа, че част от богатите хора, които познавам обичат да дават, но винаги знаят, когато някой бърка щедростта им с глупост и иска да им вземе повече пари. Защото даването трябва да е от сърце, ако не е - то става безсмислено и губи значението си. 

 И така, да обобщим - етапът на спестяването и вкарването на финансите в ред е много важен, но не трябва да стигаме до крайности. Просто трябва да си изградим полезни навици, които да работят за нас. След като овладеем до съвършенство този етап, е важно да се научим да се самонаграждаваме и да сме щедри към другите.

 Нали знаете кои нарушават правилата създадени от обществото или дори от самите тях?

 Точно така - най-добрите, тези, които владеят до съвършенство някакво умение. Така че ние трябва да научим законите за управлението на парите толкова добре, че да можем да си позволим да ги нарушаваме в наша полза и пак да имаме успех. Нещо като адвокатите. Иначе рискуваме да си останем ограничени и бедни, а оттам и нещастни. Като стигнем до фазата, в която осъзнаваме щедростта към себе си и другите като основен фактор за постигане на финансова и духовна хармония, имаме шанс да станем богати :)

 (Без това пояснение в скобите, докарах тази статия точно до 666 думи, случайност или не - не знам. Само ще ви кажа да не бъдете прекалено стриктни към себе си и да събудите малкото дяволче във вас, което знае как да е щастливо :) )

 Вижте още за моя личен опит със свалянето на тегло тук, изтеглете ОТКЪС от книгата ми "Как успях да отслабна?" или се абонирайте за новото в блога.

Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!   

Последно променена наПонеделник, 22 Декември 2014 14:00

2 коментари

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics