Влез

Какво е финансова интелигентност + безплатен пропуск

Какво е финансова интелигентност + безплатен пропуск - 3.8 out of 5 based on 5 votes

 Робърт Кийосаки - наричан бащата на личните финанси в световен мащаб има много интересна идея за това какво е "финансова интелигентност".

 Повечето хора свързват въпросното понятие със способността на хората да изкарват пари. И несъмнено това е важно качество, но дали усилената работа, при която пренебрегваш семейството си, личното си щастие и здравето си може да се определи като финансова интелигентност? Със сигурност, ако се нагърбим с прекалено много проекти и продаваме скъпо личното си време, това ще ни донесе материално благополучие, но къде тогава остава радостта от живота?

 Има един парадокс, който повечето хора не осъзнават, а именно че с увеличаване на приходите си, те обикновено стават по-бедни. Как така? Ами просто е - стандартът им на живот се повишава, но оттам растат и разходите им. Те работят изтощително, активно и все по-усилено, за да поддържат този стандарт -  за ипотечен кредит, за скъпа кола, за по-луксозни предмети в бита т.е те работят за пари, а не правят така, че парите да работят за тях. 

 А какво е финансова интелигентност според Кийосаки? Това понятие включва не само колко изкарвате, но и колко свобода и щастие извличате от парите си. Те са инструмент, който трябва да ни служи и да подобри качеството ни на живот вместо да влоши здравето ни и да не доживеем до пенсия, за която щедро си плащаме всеки месец на държавата.

 Но как да постигнем всичко това? Отговорът на тези въпроси за българската действителност ни дава курса "Какво не ни казва Кийосаки за личните финанси?" Това е обучение, което ще ни помогне да подобрим финансовия си статус и то е адаптирано към българските условия на живот. 

 А сега специално за читателите на zdravduh.com има и гарантирани два безплатни пропуска за първия модул от курса. Какво трябва да направите, за да ги спечелите? Просто бъдете един от първите двама, които ми дадат верен отговор на въпроса (който лесно можете да откриете и в Google):

 Как се казва финансовата игра, разработена от Р. Кийосаки?:

 а) Потоци пари (cash flow);

 б) Монополи;

 в) пари кеш, в брой и на ръка;

 Очаквам отговора ви на е-mal: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

А ако не ви се занимава с отговори на въпроси, просто натиснете долното бутонче, за да се включите в курса. И не забравяйте, че с код ZDRAVDUH получавате 15% отстъпка от редовната цена.

 

Последно променена наСряда, 24 Септември 2014 15:55

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics