Влез

Бизнес идея - мъжка бърлога (man cave)

Бизнес идея - мъжка бърлога (man cave) - 5.0 out of 5 based on 2 votes

 man caveМъжка бърлога / Снимка: www.mancavekingdom.comСпомняте ли си личната ми история със закупуване на апартамент с кредит? Ако не - припомнете си я тук. Минаха вече 6 години откакто влязох във владение на имота. Давам го под наем и всеки път, когато наемателите се изнесат се започват ремонти. Това се случва независимо дали хората са склонни да рушат и не им пука или пък са пазили апартамента от повреди и са били точни, какъвто впрочем беше случая с последното семейство, което живееше там.

  Неизменно с времето всичко в една къща се амортизира и наемателите, колкото и да имат желание, едва ли могат да отделят големи суми за поддръжка.

 Моите наематели се изнесоха скоро и сега съм точно в такъв етап, когато трябва да се стегне жилището в приличен вид, за да му се вземе добър наем. (Припомнете си какви са плюсовете и минусите да закупиш имот в тази лекция от курса по лични финанси "Какво не ни казва Кийосаки?") 

 Засега всичко върви добре, благодарение на съпруга ми, който е доста сръчен във всякакви ремонтни дейности. А и кумът ни е супер и на него може да се разчита.

 Не мога обаче да се сдържа да не генерирам някоя бизнес идея. За какво би могъл да се използва този апартамент освен да се даде под наем на някое средно статистическо семейство?

 Хрумна ми, че добрата бизнес идея е свързана с решаване на проблем или удовлетворяване на някаква нужда. Огледах се за хора, който се оплакват от различни аспекти на живота си. 

 И познайте какво - оказа се, че е пълно с мъже, който искат да избягат от половинките си поне за малко - ама наистина са мнооого! Нямам предвид, че искат да зарежат семействата си, а по-скоро по няколко часа на ден да останат сами или да се срещнат с приятели и да разтоварят от еднообразието в ежедневието и стреса от натякване и мрънкане в къщи. 

 Това на английски се нарича "Man cave" или мъжка бърлога. Някой мъже могат да си позволят да си направят такава в собствения си дом. Отделна стая, в която да има само мъжки вещи, като по филмите - билярдна маса, маса за игра на карти, кегове с наливна бира, ловни трофеи по стените огромна 3D плазма със спортни канали. И всичко от този род. 

 И си помислих - няма ли да е хубаво, ако се направи един "Man cave" клуб, във който стаите са обзаведени по описания начин. Мъжете си плащат да кажем месечно или дори годишно членство и да могат да ходят там, когато намерят време и да се срещат с други приятели, с които да разпускат и да правят любимото нещо на българина - да се оплакват един на друг взаимно, докато пият бира и гледат спорт. Това прилича на кварталната кръчма, но не е съвсем същото, защото е по-луксозно, само за мъже е, и е по-дискретно. 

 Може би ще се запитате дали тази идея реално разрешава проблем или го задълбочава? Аз мисля, че всичко е ОК. Няма нищо нередно в това. Всеки има нужда от хоби, социални контакти и разпускане. Това ни прави по-приветливи и приятни като хора. Аз например разпускам с танци и писане в блога и се чувствам доста добре. 

 Впрочем мисля, че подобна идея е приложима и за дамите - клуб със спа, масажи и релакс. Но чакай - такива студиа има много. Не е толкова лесно за осъществяване, има голяма конкуренция. Идеята за мъжка бърлога е сякаш по-осъществима. Мъжете са по-близко до децата, по-просто са устроени и им е по-лесно да разпускат и да са щастливи. Е това е като цяло, разбира се, всеки човек е различен. 

Предполагам, че всичко това ще си остане засега само на ниво идея по много причини - скъпо вложение е да преобразя апартамента си в подобен клуб и не се знае дали ще се окаже печелившо. Но е интересно да се опитваш да виждаш света през очите на предприемач и да генерираш идеи. 

Вижте още: Бизнес идея. Симулация на реално пътуване с автомобил.

и Добро планиране = успешен ремонт

  Вижте още за моя личен опит със свалянето на тегло тук, изтеглете ОТКЪС от книгата ми "Как успях да отслабна?" или се абонирайте за новото в блога.

Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

Последно променена наСряда, 10 Септември 2014 09:39

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics