Влез

Няма ли безплатни обеди наистина?!

Няма ли безплатни обеди наистина?! - 5.0 out of 5 based on 5 votes

 безплатноИма ли безплатен обед?Има една поговорка, известна на всички нас: "Безплатен обяд няма". Но дали тя важи и в днешния свят - в ерата на комуникациите? Всъщност аз мога да кажа, че едно от най-важните неща, които съм получила без пари, е ИНФОРМАЦИЯТА. А именно тя или по-точно начина, по който ще се възползваш от нея, е това което може да промени живота ти. 

  За да не съм голословна, ще дам няколко примера за неща, които съм получила безплатно, възползвайки се само от ресурсите, които ни предлага интернет. Преди време написах отделна статия по темата "Как да си спечелим награда?". В нея разказвам за материални неща, които реално са ми предоставени без да плащам за тях.

 Ходех на курсове за родители, изцяло спонсорирани от определени фирми. Идеята им е естествено да си правят реклама, отсявайки най-важната си целева група - хората, който очакват деца. Най-ценното, което взех оттам освен безплатните кремчета, шишенца и др. подобни, беше отново ИНФОРМАЦИЯТА. А тя беше поднесена професионално - всичко за предродилния период, раждането и отглеждането на децата в първите години от живота им.

 Ще кажете, че всъщност това не е напълно безплатен курс т.е. на подсъзнателно ниво ме работят да купувам разни неща чрез реклама. Но не е ли така устроен целия ни свят - за да ни е безплатна телевизията също гледаме реклами, безплатните вестници и те на това разчитат, дори в моя сайт има реклами, с които си покривам разходите по него. (вж. "Добри или лоши са рекламите?")

 И така - ще дефинирам безплатно като нещо, за което не съм отделила от средствата си, изкарани чрез личния ми труд. И така, какво друго съм спечелила - безплатна спирала, понеже отговорих на въпрос за определена марка козметика (това си беше късмет), безплатен 1-годишен абонамент за списание, понеже попълних няколко анкети и др.

Най-впечатляващото са безплатните курсове - аз имам два завършени такива по европейски програми - за графичен дизайн (през който дори ми плащаха скромна сума) и курс за електронна търговия (който съм споменавала вече няколко пъти). Той беше 10-месечен, с държавни изпити (на които имам две 6-тици) и диплома на български и английски език. От последния курс ми се полагат още - безплатен хостинг за сайт за 1 година и 7" таблет, които предстои да получа.

 А - да не забравя и безплатния пропуск за Конференцията по електронна търговия, който спечелих, отговаряйки на въпрос под една статия. 

 И така, продължавате ли да мислите, че е трудно човек да получи безплатни неща и да се образова? Сайтът, който четете, също е разработен на безплатна програма (CMS), която разучих също безплатно от уроци в интернет и курса по ел. търговия. 

 Впрочем за финал искам и аз да ви дам нещо безплатно. Скоро станах медиен партньор на курса за финансова грамотност "Какво не ни казва Кийосаки за личните финанси?".

 Давам ви шанса да спечелите пропуск за един от модулите му. Така ще може да се запознаем и да разменим идеи. Оставете коментар под тази статия и аз ще изтегля един от вас на случен принцип. Ще се свържа със спечелилия на 23 март, за да потвърди участието си на 25 март за курса. 

 Повече за записване, кога и къде ще се проведе събитието вижте тук. Ако искате да ползвате 15% отстъпка за модулите и/или целия курс, въведете на промо код ZDRAVDUH.

Последно променена наНеделя, 23 Март 2014 17:16

3 коментари

 • Николина Колева
  Николина Колева Четвъртък, 20 Март 2014 21:33 Връзка на коментара

  Възможностите са навсякъде. Нека започнем да използваме безкрайния информационен ресурс, който много често е безплатен, и не спираме да се самоусъвършенстваме.

 • Миглена Колева
  Миглена Колева Четвъртък, 20 Март 2014 21:28 Връзка на коментара

  Определено информацията е най-ценният ресурс... доста полезна статия :)

 • Мончо Монев
  Мончо Монев Четвъртък, 20 Март 2014 14:35 Връзка на коментара

  Чудесна информация има написана на цялата страница, за което благодаря!Всички са интересни и ПОУЧИТЕЛНИ !!

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics