Влез

7 пречки пред финансовия успех

7 пречки пред финансовия успех - 5.0 out of 5 based on 5 votes

финансов успех На гости в сайта ми е Слави Иванов - блогър, чиито интереси са в сферата на финансите, туризма, футбола, кулинарията. Той вярва, че за да бъдеш успешен трябва да се учиш от богатите. Любимите му автори са: Робърт Кийосаки, Доналд Тръмп, Брайън Трейси, Наполеон Хил и др.

 Финансов успех - това може би е една от най-желаните цели на земята, но за жалост много малко хора са го постигнали в пълната му степен. За съжаление пречките са много и най-разнообразни.

  В тази статия ще се спра само на 7 от тях,  като ще стане въпрос повече на умствено ниво отколкото на материално. Все пак финансовото състояние на човек произлиза от това как мисли, как действа или не действа. За голямо наше съжаление ние българите ще станем световни шампиони, ако има такъв спорт като първата пречка, а именно негативизма:


 негативизъм1. Негативизъм - това ако питате мен си е направо болест и ако е болест тогава в България има епидемия от нея. Като се започне от обикновени неща като например дали ще е хубаво времето или не, дали националния по футбол ще играе скоро на някое европейско или световно и се стигне до това новините да ни пълнят главата с неща като - живеете в най-бедната страна...тука няма живот и прочее..., а истината е, че "Ние сме най-бедните в клуба на най-богатите".

 Интересна мисъл на няколко места съм я срещал и реших, че трябва да я включа в тази статия. Всеки знае какво е да си негативен, но как да се справим с този проблем? Обратното на негативизма е позитивизъм - това е добър лек, но изисква решителност. Търсете доброто, не търсете само пречките и какво да критикувате.

 Задавайте си въпроси: "Как мога да променя тази ситуация?","Наистина ли е толкова лошо колкото изглежда?" "Какво мога да направя аз за да може нещата да се оправят?" и така нататък. Изборът е ваш! 

 2. Слушане на хорското мнение. Ех, колко проблеми можех да си спестя, ако се пазех от тази пречка! Но не винаги може да се опазиш, все някои се опитва да ти натрапи своето мнение. Предполагам, че и вие сте забелязали, че много от нас са зависими от златното хорско мнение. Жалкото в случая е, че много пъти си мислим - о, той е загрижен, или пък той/тя ни мисли доброто, а в действителност човека си преследва неговия интерес. Внимавайте - тази пречка може да съсипе живота ви и не само вашия! 

 мързел3. Мързел - Интересно ми е колко от вас са се усмихнали  като са прочели мързел като точка 3. Може би си мислите: "А то няма лошо човек да по мързелува или нещо от сорта". Но какво значи мързелът за вас? Когато човек си почива това мързел ли е? Според мен няма нищо лошо човек да си почива, когато си е свършил работата. По-скоро си мисля, че мързел е да прехвърляш отговорностите си на друг, а ти да заседнеш пред телевизора или да гледаш безцелно във Фейсбук. Каквото и да е ако искаме да сме успешни финансово, а и не само - ние трябва да се научим кога да работим и кога да почиваме. 

 4. Завист. Тук няма да се разпростирам много. На всеки е ясно предполагам какви са вредите от завистта. Тя те кара да седиш и по цял ден да говориш за това как разбираш ли някой си е по-добре от теб, а горкия ти си онеправдан. Нямаш това което според теб ти се полага. Друго интересно приложение на завистта е, че хората до толкова се заслепяват от завист, че взимат неправилни решения само и само по-бързо да се "изравнят" или надминат някой. Това си е чисто губене на време, а времето както знаем е пари! 

 5. Отлагане. Една от пречките, с която се налага да се борим всеки ден. Лично на мен ми е омръзнало от тази пречка, но най-доброто, което може да направите е да действате, няма от какво да се страхувате просто правете нещата, които трябва! 

 6. Страх. Може би много хора си казват: "Страх ли? О "мечка страх - мен не!". За ваше съжаление няма човек, който да няма страхове в себе си въпреки, че не си ги признаваме страховете са много и най-различни.Те много обичат да се прикриват. Слагайте маската на смелост и смело напред! 

 7. Липса на въображение. Алберт Айнщайн е казал "Въображението е всичко - чрез него виждаме това, което ще се случи занапред"..Много пъти съм виждал в действие тази мисъл. Обичам да наблюдавам хората - как мислят, какво говорят и как си представят бъдещето. Така  разбирам какво ги чака.

 тайната"Тайната""Тайната"Преди време гледах филма "Тайната" интересно беше как през целия филм малко или много в отделните моменти се говореше за въображението. Представете си успех, преследвайте успеха, търсете го и няма начин да не го постигнете! Всеки ден отделяйте време - представяйте си как имате желаната къща или кола. Стигнете до момента, в който чувствате, че ги притежавате, действайте водени от тези представи. Без действие няма как да постигнете успех

 Тези пречки може на някой да се струват малки като камъчета или големи стени. Без значение как ги виждате - не се оставяйте! Правете всичко, което е по силите ви! Успехът е много по близо, когато го преследваш! 

 Вижте и курсът на Слави Иванов - "Основи на богатството"

Вижте още за моя личен опит със свалянето на тегло тук, изтеглете ОТКЪС от книгата ми "Как успях да отслабна?" или се абонирайте за новото в блога.

Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

Последно променена наСряда, 12 Март 2014 13:19

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics