Влез

Бизнес идея: Симулация на реално пътуване с автомобил

Бизнес идея: Симулация на реално пътуване с автомобил - 5.0 out of 5 based on 2 votes

 Drive-simulationНаскоро ми хрумна идея за софтуер, който да симулира реално пътуване с кола през определени маршрути по целия свят. След като вече беше създаден Гугъл стрийт вю и всеки може да разгледа всяка една улица в света със сградите около нея и всички действителни събития, които са се случвали по това време, защо да не е възможно да се осъществи и моята идея за реално пътуване, докато си стоим пред екрана на компютъра?

 За кого може да е полезно това?

 Всъщност сигурна съм, че осъществяването на тази идея ще е не само полезно, но и забавно. Представете си, качвате се на автомобила си и тръгвате към всяка една точка на света, която пожелаете.

 По пътя си срещате други коли и превозни средства, които в момента минават по този път или преди известно време са минали. Вие сте просто един виртуален участник в движението, който трябва да внимава доста как се придвижва, защото останалите участници не го виждат. Не че нещо ще ви се случи, ако ви блъснат, нали всичко е симулация.

  Това обаче може да е полезно за младите шофьори да се усъвършенстват в кормуването. Може да им даде увереност, защото ще са наясно с трафика и пътните знаци дори на места, през които никога не са минавали.

 Това всъщност може да е ценно за всеки, който пътува редовно. Да кажем, че ви изпратят в командировка до непознат район. Ще можете вечерта преди да тръгнете виртуално да преминете през въпросния маршрут без никакви притеснения. По пътя на следващия ден ще знаете точно откъде да минете, къде има ремонт по пътя, кой е с предимство в кръговото движение на определено място, къде има удобни места за паркиране и др. Всичко това може да бъде поднесено като вид компютърна игра, като управлението на колата с педали и кормило да е максимално сходно до това на вашия автомобил.

  Не знам за вас, но на мен подобен софтуер за реално пътуване би ми харесал особено много. Сигурно някоя голяма компания ще се сети да го изобрети. Вие как мислите?

Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ще може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

 Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

Последно променена наСряда, 30 Октомври 2013 14:53

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics