Влез

Нов сайт ни учи как да управляваме по-умно парите си!

Нов сайт ни учи как да управляваме по-умно парите си! - 5.0 out of 5 based on 4 votes

 На 24 май 2013 година в деня на българската просвета и култура стартира нов сайт за финансово образование SmartMoney.bg, който ще помага на хората да подобрят финансовата си грамотност и да управляват по-добре личните си финанси. В него ще има много статии и видео материали с обяснени на достъпен език основни финансови термини, концепции и продукти. Те ще са разделени за деца, за тийнейджъри и за възрастни. Сайтът ще съдържа и преглед на основни финансови продукти, обяснени на достъпен език, като мотото му е „Да говорим за финансите открито и напълно непринудено, защото те така или иначе са част от нашето ежедневие“.

Smartmoney logo

 Представянето на проекта се състоя на 16 май в УНСС като част от публичната лекция „Управлявай умно парите си“. По време на тази среща беше представена и стажантската програма, свързана със сайта. Тя предлага на студентите да получат практически знания за различни области от финансите и управлението на парите, като отделят само по няколко часа на седмица, без да е необходимо да ходят в офис.    

 Причината да стартирам този проект е ниската финансова култура на голяма част от  българите и липсата на подобно практическо обучение в българската образователна система. Всеки ден ни се налага да ползваме различни финансови продукти, като кредити, депозити, застраховки, банкови сметки, плащания по интернет. Някои от тях (като ипотечните кредити, например) оказват сериозно влияние върху нашите месечни разходи за десетки години напред. Едно недоглеждане в договора за заем може да ни коства големи проблеми в бъдеще. Сега, хората при покупката на финансови продукти разчитат предимно на съветите, които им дават служителите в различните финансови институции, а те невинаги са честни и безпристрастни.

.Nov sait za finansovo obrazovanie

 Планирането на важните е съществена част от умното управление на парите. Независимо от възрастта или сегашното си финансово положение, всеки иска да постигне някакви цели в живота си. Общото между всички цели е, че те имат някакво финансово измерение. Една от основните цели на този проект и на хората, които го осъществяват, е ви помогнат да навлезете, стъпка по стъпка, в един нов свят – този на финансите и да изградите своята финансова стабилност, за да се радвате на живота и щастливите мигове в него, без да се притеснявате за своите финанси.

 За да станете част от екип на проекта ви трябва само компютър, няколко свободни часа на седмица, в които да подготвите материал за вашата област и желание да помагате на хората в тяхното пътуване в света на финансите. Скоро на сайта ще се предлагат видео материали на различна финансова тематика, подходящи за начинаещи в тази сфера. Повече за стажантската програма може да научите на http://smartmoney.bg/staj

  Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ще може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

Последно променена наПетък, 14 Февруари 2014 08:52

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics