Влез

Кога привличаме парите?

Кога привличаме парите? - 5.0 out of 5 based on 6 votes

privlichame-pariКога идват парите?/ Снимка: www.sxc.hu  И аз като повечето хора си задавам въпроса защо без никаква логика някои хора умеят да правят пари, а други - не.  Защо човек със средно образование, който не владее чужди езици, е успял да създаде работещ и преуспяващ бизнес, а друг въпреки многото си положителни качества и ерудиция, не успява да го направи? Къде е разликата? Не би ли трябвало по-способните и по-знаещите, винаги да имат повече пари от по-обикновените? Справедливо ли е това?

  Вече чувам отговора на всеки един, който чете тази статия: "Не! Това е безкрайно нечестно и не трябва да е така!" И всъщност - да и аз мисля, че донякъде сте прави, но все повече аргументи започват да изникват в съзнанието ми за обратната теза.

  В крайна сметка, всеки от нас преследва подсъзнателните си цели. Един възвишен човек - например учен е напълно съсредоточен върху своите проучвания и изследователскта си дейност. Той е изцяло погълнат от работата си и е целеустремен към осъществяване на проектите си. Парите за него са на второ, трето или на предпоследно място в живота. Той живее за науката и за принципите си.

  Тогава какво странно има в това, че финансите му са скромни? Е, в България често са направо унизителни, но не това е темата тук. Въпросът е, че парите не осмислят живота на този човек - за него има по-важни неща от тях и именно те са неговата заветна цел. Той е щастлив по този начин. Дори може да бъде наречен богат, защото е награден с най-ценното за себе си.

  Тук важи принципът: Получаваш това, към което се стремиш. 

  Ако вземем например един здраво стъпил на земята бизнесмен, всеки ще се досети какви са приоритетите му. Да, разбира се - той иска стабилизиране и разрастване на бизнеса си. А в основата на това му желание е предизвикателството да прави пари. Не е ли нормално тогава всеки да получи това, към което се стреми и което най-силно желае? 

  Не случайно психолозите твърдят, че всичко се крие в подсъзнателната ни нагласа. Получаваш това, в което вярваш. Ако вярваш, че парите са изконно зло и за да ги имаш трябва да си нечестен човек - ясно е, че няма да ги получиш. Ако мислиш, че нямаш качествата да забогатееш и се възприемаш като съвсем обикновена и скромна личост - ще си останеш такъв цял живот.

  А не е ли това най-справедливото нещо - да получиш това, към което подсъзнателно се стремиш и в което вярваш?

  Аз вярвам, че парите са инструмент в ръцете на всеки от нас. Те не са нито добри, нито лоши - могат да спасят живот или да погубят някого, в зависимост от това кой ги управлява. 

  Вижте още "Топ 10 качества на финансово успешните хора".

  Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ще може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

 Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

 

Последно променена наСряда, 30 Октомври 2013 13:19

4 коментари

 • Сандо
  Сандо Четвъртък, 14 Февруари 2013 23:45 Връзка на коментара

  Парите отиват, при хората които се грижат за тях

 • Finansist
  Finansist Четвъртък, 14 Февруари 2013 13:47 Връзка на коментара

  Наистина е така , получаваме това за което си мислим най-много през деня. Това върху което се фокусираме.Ако се фокусираме върху липсата на пари..... знаем какъв ще е резултата ,... ако се фокусираме върху възможностите пред нас ще сме по -добре.

 • Теодора Дончева
  Теодора Дончева Понеделник, 11 Февруари 2013 16:40 Връзка на коментара

  Да, наистина са неприятни случайти, когато знаеш, че някой е забогатял нечестно.

  От друга страна има и хора без ценз, но с много добри соц. контакти и качества, които успяват да стигнат до върха от нулата.

  Така че всичко си е въпрос на приоритети и правилно поставени цели.

 • Блог на Адо
  Блог на Адо Понеделник, 11 Февруари 2013 14:56 Връзка на коментара

  И аз винаги си мислех мислех, че образованието, големият статут или ранг правят парите, но като гледам какви идеоти (с извинение) има, които не знаят къде да си изахрчат парите... напрво се отчайвам и от образование и от всичко.

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics