Влез

8 Основни мантри на предприемача авантюрист

8 Основни мантри на предприемача авантюрист - 5.0 out of 5 based on 5 votes

  predpriemachПредприемач авантюрист / Снимка: www.corcodilos.com; Обработка: Теодора Д.1. Аз съм предприемач, тъй като ми харесва пътешествието, наречено „бизнес“.

  Гледам на парите като на средство, с помощта на което да постигна удовлетворение и да подобря живота на хората, а не като на самоцел. Избирам живота на предприемача и предизвикателството да развивам моята фирма.

  2. Аз живея с цялото си същество.

  Аз прилагам всички свои знания и умения. Черпя познание от резервоара на опита си. Всеки ден в бизнеса за мен е пълна умствена тренировка.

  3. Аз ценя своята независимост.

  Аз съм основателят и водачът на своята експедиция. Вървя по пътя, който съм избрал. Контролирам живота си.

  4. Аз имам самочувствие.

  Вярвам в способностите си да създавам компания, която да има невероятен успех. Вярвам в своето въображение и способности. Притежавам куража да работя за реализирането на своите идеи.

  5. Аз съм внимателен пътешественик, който винаги е нащрек.

  Аз предприемам само обмислени рискове. Опитвам се да водя експедицията си разумно и да пазя своя начин на живот, както и начина на живот на онези, които ме съпровождат. Вземам решение с ясното съзнание, че те рефлектират върху мен, върху доставчиците ми, върху подчинените ми.

  6. Аз имам ясна визия за бъдещето.

Пътувам към своята „Полярна звезда“. Въпреки това аз съм гъвкав пътешественик. Готов съм на промени в курса, които са продиктувани от промяната на заобикалящата ме среда или непредвидени препятствия по пътя.

  7. Забавлявам се по време на пътешествието си.

  Поглъщам миризмите, гледките в джунглата на предприемачеството. Наслаждавам се на процесите и на всекидневните неща, които правят моя бизнес уникален. Всеки час от живота ми ми носи нови предизвикателства и нови удоволствия. Празнувам своите победи, били те малки или големи. Обичам това, което правя всеки ден.

  8. Аз съм част от една балансирана екоситема.

  Съзнавам способността си и отговорността си да подобрявам обществото, в което живея. Уважавам другите предприемачи, с които правя бизнес, като равноправни елементи от една обща екосистема. Те печелят и аз печеля. Аз давам и получавам. Разбирам че моите действия рефлектират върху много от обитателите на джунглата и че техните действия влияят на моето приключение.

  Тази статия се излъчва благодарение на AMG Publishing – “Приключение ООД” със съдействието на Аднан Расим (blogger, freelancer).

Станете автор и вие!

  Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ще може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

Последно променена наЧетвъртък, 13 Февруари 2014 15:57

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics