Влез

Внимавайте с кредитите!

Внимавайте с кредитите! - 4.4 out of 5 based on 7 votes

 opasnite-kreditiне теглете безсмислени кредити / снимка: www.sxc.huКазват, че хората сме надарени със здрав разум, че можем да съобразим последствията от това, което вършим и да носим отговорност за тях. Защо тогава ни се губят елементарни неща, като това например, че когато живеем с чужди пари - на кредит, след време ще трябва да си платим? Защо продължават много от нас да пазаруват скъпи вещи, следвайки мотото на алкохолика - "без едно мога, с едно не мога". Казваме си: "Не мога да живея без да имам най-новата компютърна игра, без системата за домашно кино или без маркови дрешки и маратонки за над 1 000 лв".

  Е, това е принципът на поробването, да живееш на кредит е като да си продадеш на безценица труда, нервите и свободното време. Някой го сравняват дори с модерната форма на крепостничество. Истината е, че много хора си натрупаха милионите, точно на гърба на несполучливите кредити, които други взеха без много да му мислят. Това е и причината за кризата, в която живеем в момента. Ако не сте гледали филма "Вътрешна афера" /Inside job/, горещо ви го препоръчвам.

  Как да излекуваме желанието да притежаваме нови и нови вещи? Според мен най-важното е да сме наясно, че те не ни носят щастие. Най-хубавите неща в живота все пак не са свързани с лукса и парите!

  По-добре е да имаме малко, но да сме си го изкарали сами и да си е наше, отколкото много скъпи предмети, радостта от притежанието на които се изпарява, след като видим усмивката на лихварите. А техните самодоволни и дяволити усмивки - колко гняв пораждат в душата на длъжника! Следващия път, когато ви се прииска да вземете кредит, представете си лицето на някой оял се, мазен и нагъл тип, който печели от вашата слабост към красивите и скъпи вещи. Това ще ви държи настрана от обвързването с нови задължения поне за известно време :).

  Не забравяйте, че първата стъпка към по-добри лични финанси е именно изчистването на старите задължения. Оттървете се от досадните кредити и натрийте носа на кожодерите! 

  Преди време аз също се подлъгах да взема "изгоден" кредит. Поне в това ме убеждаваха експертите. Сега не бих посъветвала никой да тегли банков заем, без да се замисли каква е изгодата на отсрещната страна, щом толкова настойчиво иска да пробута невероятните си оферти. Не се поддавайте на манипулациите в рекламите. Ако все пак пред вас стои дилемата "Да взема ли кредит или не?" - вижте статията "Кредит или собствени средства?".

  Моята история можете да видите тук - "Внимание! Добра покупка - лош кредит" и "Как се изплаща лош кредит?", а ако имате желание можете да споделите и вашата история на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ше може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

 Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

 

Последно променена наСряда, 30 Октомври 2013 11:38

2 коментари

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics