Влез

Как планирането ни пести пари?

Как планирането ни пести пари? - 3.0 out of 5 based on 2 votes

 Кой е най-сигурният начин да спестим пари? Много е просто - като планираме. И то не само бюджета си, както подробно вече разгледах в тази статия. А като си съставим план на действие за предстоящите ни цели и събития. За да не съм голословна ще дам някой конкретни примери.

 Да кажем, че ни предстои пътуване. Ако пуснем мозъка си в почивка и не помислим какво ще ни трябва, може всичко да ни излезе доста солено.

  Ако например сами организираме транспорта си до дестинацията, към която сме се насочили, е добре да го направим навреме. Не само защото може да изпуснем всички видове транспорт, но и понеже билетите, купени по-рано с предварителна резервация винаги са по-евтини, а можем да предвидим и обратния курс. Това също може да понижи цената. Нещо повече - ако имаме достатъчно време можем да се комбинираме с други хора и да получим допълнителна отстъпка за група. Вариантите са много според конкретната ситуация.

 Какво друго може да ни даде планирането? Ами време да си напазаруваме необходимите стоки на изгодни цени. Кои са те? На първо място бих сложила лекарствата. Аз например дребните неща си ги пазарувам от най-близката аптека, за която имам отстъпка. Но когато ми се налага да пътувам и трябва да купя по-големи количества, отивам до най-евтината аптека в квартала (която ми е най-далече) и оттам си вземам всичко. Повечето от лекарствата при пътуване разбира се са "за всеки случай". Особено, когато си с дете е добре да предвидиш всякакви ситуации.

 Планирането може да ни спести пари и когато организираме събития. От най-обикновеното посрещане на гости до по-големи тържествени случай като сватби, кръщенета, рождени дни или годишнини. 

 Тук можете да прочетете по-подробно как планирах собствената си сватба бързо, гладко и безпроблемно. А може да ви е интересна и тази морска сватба

 Покрай всяко едно събитие има изключително много детайли за решаване. От мястото, до това дали ще ползвате кетъринг или сами ще си приготвите домашна храна. Но независимо какво изберете винаги отделеното време за планиране ви дава възможност да изберете най-добрата оферта. Ако се спрете на първото предложение със сигурност, то няма да е най-доброто. Проучването ще ви даде възможност да изберете най-добрия близък до вас и изгоден детски клуб за рождения ден на детето си, най-хубавия ресторант за предстоящо събитие и най-изгодните продукти, за да приготвите вкусна домашна храна.

 Вижте още за връзката между времето и парите тук.

 Споделете в коментарите и вашия опит как планирането помага за спестяването.

 Вижте още за моя личен опит със свалянето на тегло тук, изтеглете ОТКЪС от книгата ми "Как успях да отслабна?" или се абонирайте за новото в блога.

Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!   

Последно променена наПетък, 22 Май 2015 17:30
Още в тази категория: « 10 умения, които ни пестят пари

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics