Влез

Пари от уебсайт?!

Пари от уебсайт?! - 5.0 out of 5 based on 1 vote

 Днешната статия е на Анастас Мавродиев. Той е автор, на когото много симпатизирам и един от стимулите ми да започна собствен блог. Ето го и материалът на Наско: 

 Възможно ли е правенето на пари от интернет? Честно казано, този въпрос най-редовно се среща по форумите. Той поражда усилени дискусии с противоречиви и объркващи мнения. Не мога да остана безпристрастен, затова реших да напиша този пост.

Трите проверени метода са следните:

 Метод номер 1 – «Продажба на реклама в сайт»

 Може би най-популярния метод за печелене на пари в бг пространството. Методът е добър, но печалбата идва с времето и зависи пряко от посещаемостта на сайта. Жалко, че рекламодателите по принцип не са глупави, затова трябва доста да се постараете, за да направите проекта си посещаван и качествен. Едва ли някой ще рекламира при Вас, ако не вижда в това възвращаемост.

 В това направление възможните варианти за избор са два:


1. Създаване на сайт за масова аудитория.

 С други думи казано това може да бъде сайт за анекдоти, снимки, запознанства или новини. Такива сайтове пишат за всичко. Целта им е количеството, а не качеството. Тези сайтове нямат целева аудитория, те са предназначени за всички. Такива сайтове се посещават от хора, които се чудят как да си убият времето. Рекламодателите са фирми, които искат да проведат масирана PR-кампания в обществото.

 2. Създаване на тематичен сайт.

 Философията на тези сайтове се крие в привличането на точно определена група от посетители. Например създавате сайт за диети и отслабване. Такъв сайт ще бъде интересен за хора, които искат да променят фигурата си или искат да се хранят здравословно. Посещаемостта му ще се отличава от тази на сайт ”всичко за всеки”, но аудиторията ще бъде целева. В такъв сайт може да рекламират производители на храни, напитки, хранителни добавки. Тук рекламодателите имат много по-голям шанс да продадат стоката си.

 Метод номер 2 –« Предлагане на услуги, чрез сайт».

 При този метод правите 3-4 страници с Dreamweaver, или използвате платформата на Wordpress или Drupal. След това предлагате своите услуги on-line.

 Moжете да продавате мелодии за мобилни апарати, да предлагате знанията си по програмиране, seo, да пишете статии за пари….. всичко, което Ви идва на ум.

 Плюсът се състои в това, че Вие не зависите от посещаемоста. Всичко от което се нуждаете е целева аудитория. Един от минусите е, че трябва да инвестирате в реклама и в оптимизацията на сайта. Така ще си осигурите нови посетители/клиенти. Важното е този вид бизнес да се автоматизира още в самото начало. С времето работата Ви ще става търсена, ще се появяват постоянни клиенти.

 Метод номер 3 – «Самореклама»

 Стихнахме до метода, който ми харесва най-много. Това е методът, който ще прилагам на практика в моята бъдеща работа. Той е най-сложния от всички, но най-доходоносен в перспектива. Техническата му реализация не е никак трудна. От Вас се иска да създадете блог на платен хостинг със собствен домейн (желателно 2-ро ниво). Започвате публикуването на статии, интервюта, подкастове. Паралелно провеждате семинари, конференции, пишете книги, ръководства, доклади. Вашата цел е да завоювате позицията на авторитет в дадена област. Сайтът Ви, служи като място където читателите могат да четат за Вас, Вашите услуги и успехи.

 А вие имате ли наблюдения или опит с печеленето от уебсайт? Споделете в коментарите, моля!

Последно променена наПетък, 08 Май 2015 14:39
Още в тази категория: « Допълнителен доход от КИНО ИМОТ

3 коментари

 • Adnan Rasim
  Adnan Rasim Сряда, 01 Февруари 2017 19:04 Връзка на коментара

  Пари от уебсайт? Това е много обширна и сложна тема за цитиране, но не е чак толкова плашещо, нито пък е ракетна наука.

  Има милиони видове уеб сайтове, всеки с различна цел и ориентация. Виждал съм много блогове, които функционират на основата на Афилейт Маркетинга. Хората просто популяризират услугите на търговеца/компаниите, срещу мижави пари, а в най-лошия случай и за жълти стотинтки. Трудът им остава неоценен. Ако не успееш да избереш правилна ниша и таргет - обречен си на провал.

  В случая със блогването и блогове създадени за масова аудитория, както отбеляза Теди, изисква се ужасна подръжка, много труд и леене на доста пот, за да има нещо като възвращаемост. Обикновенно при работа с екип от 2-4 човека и сериозна работа, може да се направи нещо хубаво.

  Форумите, социалните мрежи, директориите също набраха интерес в определен период, но и те паднаха от сцената. Сега виждам издигане на сайтовете за обяви. Да на правя реклама сега, но хората умират да си продават непотребните неща в къщата за да изкарат някой лев. Даже упорито пращат смс-и за да им се класира обявата на топ позиции.

  Към този момент лидерите на глобалните социалните мрежи и сайтове за видеосподеляния брат най-сладките череши от дървото. Просто тези сайтове са водещи в момента. Всико друго е абсолютен провал. Много е важно първоначалното печелене на аудитория, след това с правилен маркетинг и подход, всичко се постига автоматизирано.

  Дадох просто кратък пример за обикалящата ни тенденция. Ако тръгнем да говорим обширно, ще трябва да отворим шоу канал.

 • Теодора Дончева-Влаховска
  Теодора Дончева-Влаховска Събота, 09 Май 2015 09:06 Връзка на коментара

  Стефи, според мен изкарванито на пари от уебсайт си е трудоемко начинание, който и вариант да изберем. Дори сайтът тип клюки и новинарски за масова аудитория си изисква пддръжка и постоянно обновяване на съдържанието.
  Аз също бих се спряла на вариант 3 или пък на личен тематичан сайт. В моя случай обаче темите са две, а това не е перфектният вариант. Вероятно ще трябва да се концентрирам по една от тях –здраве или лични финанси. Засега обаче се чувства добре като риша и по двете.

 • Стефи
  Стефи Петък, 08 Май 2015 22:16 Връзка на коментара

  №3 най-много ми допада въпреки, че това ще отнеме най-малко година-две. (: Хубавото е, че може да се оприличи с човек бутащ топка в изнанагорно. Труд и пот, но като стигне върха и я пуснеш.. си тръгва сама.

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics