Влез

Идеи за допълнително пари /част I/

Идеи за допълнително пари /част I/ - 5.0 out of 5 based on 6 votes

 

I. Продажба на стари вещи

Аналог на гаражната разпродажба

dopalnitelno-pari1Всеки има купища вещи в дома си, които не ползва и няма да му потрябват въобще. Защо да не се оттървем от тях и да получим малко свежи пари?!В щатите например това се прави на гаражна разпродажба, обаче при положение, че живееш в панелка, няма как да се осъществи подобна идея.

А и може би се чудите какво толкова имате за продаване вкъщи. Повярвайте, че има какво и аз ще ви дам няколко насоки, като съм сигурна, че има още страшно много, а и това което не е ценно за вас, може да е ценно за други хора.

Ето няколко типа вещи, от които може да се оттървете и идеи къде да ги пласирате. Някои от нещата съм изпробвала лично, а други планирам да изпробвам:

1.Стари GSM апарати – всеки има такива, нефункционални излезли от употреба, с изахабена батерия – можете да ги предложите в някои GSM сервиз – аз го направих и ето ме с 15 лв. в джоба. Бях решила и да не ми дадат пари за стария ми апарат да им го оставя, защото не исках да го изхвърлям в общия боклук и да замърсявам планетата, но след като ми платиха... за мен е ОК.

2. Стари книги, които нямате намерение да четете. Аз лично продадох над  15 такива – една част на книжния пазар на пл. Славейков – друга в книжарница. Дори, ако имате търпение може да ги оставите на консигнация и когато се продадат, ще се свържат с вас и ще ви дадат дори повечко пари, отколкото ако веднага ви ги платят. Така лично аз спечелих 48 лв.

3. Може би имате стар компютър или части от него. Вместо да ги изхвърлите можете да ги дадете да ви ги оценят или изкупят в компютърен сервиз. Или пък да си поръчате нов компютър и да ви приспаднат пари за старите части. На мен лично ми приспаднаха 100 лв. за стар монитор и компютър в този сервиз: http://www.nova-computers.com , а имат и невероятна гама от продукти на ниски цени.

4Не знам за вас, но аз имам купища подарени ненужни сувенири (мога да запълня цяло магазинче с тях). Идеята ми е да ги предложа на магазини за сувенири, но все още не съм я осъществила. Ще напиша по-натам дали се е получило.

5. Можете да предложите старите си дрехи (и дрешките, които вече не стават на децата ви) на магазините за втора употреба. Виждала съм в такива магазини да продават и плюшени играчки, така че може да предложите и тях.

6. Повредени сребърни (златни) бижута, които нямате немерение да носите. Аз имам доста сребро – гривни, синджирчета и обици със счупени закопчалки, пръстени с паднали камъчета и др. подобни, които смятам да продам или да дам да ми изработят ново бижу от тях. В момента цената на металите е диста висока и при всички положения сега е подходящо време за продажба. Преди време дадох да ми направят златен пръстен по поръчка в бижутерско ателие, като платих само за изработката, понеже имах материала

7Продажба на стоки в eBayедин от най-големите портали за електронна търговия – можете да продавате например предмети с колекционерска стойност – стари банкноти и монети, пощенски марки, стоки от селския бит и мн. др.. Аз мисля да пусна за продажба колекция от марки от времето на майка ми. Чувала съм за хора, които изкарват доста пари, като купуват евтино стари вещи и ги продават  изгодно в eBay.

8. Всякакви ценни и не толкова ценни вещи, от които нямате нужда - Стари електроуреди/бижута/мобилни телефони/кожени якета и др. Ако нямате друг вариант за „пласирането” им може просто да ги дадете в заложна къща срещу кеш и да забравите за тях.

Сигурна съм, че всеки от вас може до добави още много идеи и ще ми е интересно да разбера какви са те, така че коментирайте смело!

 

 Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ше може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

 

Последно променена наНеделя, 26 Януари 2014 17:30
Още в тази категория: Здравдух.ком става на 4 години! »

1 коментар

  • сервиз за пожарогасител
    сервиз за пожарогасител Петък, 09 Май 2014 17:03 Връзка на коментара

    Всеки един има някакви стари уреди и техники особено телефони.Добре е да има къде да го оставим а не да ги изхвърляме в боклука, и по този начин замърсяваме околната среда,което е ужасно.Дори едни най обикновенни батерии е вредно да се изхвърлят и в някои по големи магазини има специални кофи при които можем спокойно да ги метнем и да сме спокойни че не сме замърсили.А това, че може да дадем и старите си дрехи е уникално. Убедена съм че 1/4 от гардеробите ни е от дрехи,които дори и не носим, а има хора,от които се нуждаят от тях.

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics