Влез

Няколко идеи за допълнителен доход (без да крадете от времето за децата си) - част 2

Няколко идеи за допълнителен доход (без да крадете от времето за децата си) - част 2 - 5.0 out of 5 based on 3 votes

 Готови ли сте за още предложения за работа от вкъщи без да крадете от времето, прекарано с децата си? В предишната статия Ана Тодорова даде някой свежи идеи за допълнителен доход от дома, в който можем да включим и децата си. Ето и продължението на списъка с идеи: 

 ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

домашни любимциДомащни любимци / Снимка: www.freeimages.com Не, не става въпрос най-накрая да вземете домашен любимец на детето си, колкото и да ви се иска и на вас, и на него. Но колко хора познавате, които си имат куче или котка, папагалче или хамстер... ? И на колко от тях поне веднъж в годината по време на ваканция или друг повод, се налага да търсят кой да се грижи за животинките? Да ги храни, да ги разхожда?

  Ако живеете в къща, можете дори да организирате своебразен „пансион” с преспиване за пухчовци от всякакъв вид! Ето още една задача, която можете да поемете съвместно с вашето дете! Но имайте предвид, че тук може да възникне трудност – ако семейството ви все още не се е сдобило с домашна животинка, грижата по чуждата и игрите, които я съпътстват със сигурност ще накарат детето ви да желае да си има собствена! От друга страна, какъв по-добър начин да го подготвите за отговорностите и трудностите при отглеждането на един бъдещ домашен любимец?

 ЧАСТНИ УРОЦИ

 Не откриваме топлата вода – частните уроци, като възможност за допълнителен доход, се практикуват от години, но дали някой се е сетил да включи и собственото си дете – не като ученик, а като... например като „помощник-учител”? Ако синът ви да речем е пети клас, защо да не ви помага в занятията с третокласници? А ако момиченцето ви е прекрасен млад художник, защо не я включите в уроците по рисуване? Вариантите за частни уроци са толкова много – кулинария, декупаж, природни и точни науки, фотография, четене, писане... и във всички тях можете да си имате ценно другарче!

 ОНЛАЙН ПАЗАРУВАНЕ

 Онлайн търговията е един от най-бързо разрастващите се сектори, а интернет ни свърза с търговци от цял свят. Именно поради тази причина популярността на сайтове като eBay расте стремглаво, но не всеки може и знае как да си поръча от тях. Необходими са познания по чужди езици, опит в онлайн разплащанията с банкови карти и други методи, познаване на куриерските възможности за доставка от и в страната. В противен случай онлайн шопинга е чисто и просто неоправдан риск.

 Тук можете да се намесите вие, особено ако разбирате чужди езици, обичате да се ровите в интернет и да разглеждате сайтове. Това също така е дейност в която можете да включите по-големите и вместо да се забъркват в неприятности, заедно да приемате и изпълнявате поръчките, получавайки определен процент заплащане за услугата.

 Когато избирате дейност за допълнителен доход, е важно да обмислите идеите си от още две страни:

 Първо, не подценявайте законовите изисквания - разучете внимателно, дали са необходими лицензи, дали трябва да плащате данъци и т.н., за да не се окаже, че заради десет допълнително заработени лева, сте задлъжнели със стотици към държавата. Една консултация с правилния човек ще ви струва около 20 лв. (в зависимост от населеното място и специалиста, който сте предпочели), но със сигурност ще ви спести много тревоги.

детеСнимка: www.freeimages.comСнимка: www.freeimages.com Второ: винаги спазвайте правилото 50 на 50 (или друга процента зависимост, но е задължително да има „деление”)! Когато бях дете, моята майка често ме водеше със себе си на „бригади” за бране на плодове. Вероятно не съм свършвала и четвърт от нейната работа, и със сигурност съм се сърдела, че ме кара да ставам рано и че цял ден работя, а не съм с приятелчета, но когато получаваше дневната ни надница, тя винаги делеше между двете ни поравно.

 Тези дейности, освен, че носят прекрасни съвместни преживявания, са и много добър възпитателен метод и определено помагат на децата да осмислят много неща от живота. Най-малкото никога не съм искала от родителите си да ми купуват неща, които днес наричаме „безполезни боклуци”, защото знаех какво влагат от себе си във всеки заработен лев.

 Благодаря на Ана за страхотните идеи! Надявам се, че ще са полезни за много от читателите :)

 Вижте още: "На какво бих научила детето си за парите?"

Последно променена наПетък, 29 Август 2014 11:40

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics