Влез

Допълнителен доход от МЛМ. Какво трябва да знаем?

Допълнителен доход от МЛМ. Какво трябва да знаем? - 5.0 out of 5 based on 9 votes

 МЛМПоради големия интерес към интервюто: „Печели ли се от МЛМ?“, реших че е време да пусна и продължение по темата. Идеята не е да се лансира или рекламира определена фирма и марка продукти, а да се стигне до истината и да се развенчаят заблудите в тази сфера – а те никак не са малко! Наскоро попаднах на много интересен сайт, който може да е от полза на всеки, начинаещ или професионалист в мрежовия маркетинг – www.mlmbulgaria.org

Сайтът е първият в България независим МЛМ порталЦелта му е:

 • да служи за обучение на дистрибутори в тази сфера;
 • да информира за новостите;
 • да предпази хората от финансовите пирамиди, маскирани като МЛМ компании.

  Вероятно голяма част от Вас се чудят дали има смисъл да се занимават с МЛМ. За да си отговорите на този въпрос:

 1. Трябва да намерите качествена информация по темата и да разграничите заблудите от реалността.
 2. Да решите дали това е точно за вас и какви са дългосрочните ви цели в тази насока.

 И така, да започнем със заблудите. Масово е наслоен един негативизъм към мрежовия маркетинг. Много хора поставят равенство между него и популярните измамни финансови пирамиди.

 Всъщност истината е, че има сериозни световно-известни фирми, които за избрали да разпространяват продуктите си чрез мрежов маркетинг.

  Как да ги познаете?

 1. Те обикновено не изискват предварително да „вложите“ определени суми. Нямат регистрационни такси (или те са пренебрежимо малки), нито пък задължителни строги обеми на поръчките (поне не в началото);
 2. Известни са, влагат пари в реклама;
 3. Продуктите им са качествени, добре познати и се продават лесно;
 4. Експерти са в определена област – например в козметиката, бижутата или хранителните добавки, а не са фирми тип „битак“ - склонни да продават всичко от чорапи до автомобилни гуми.

 Друга много често срещана заблуда е, че печеленето от МЛМ е елементарно, не изисква усилия и е нещо като пасивен доход.мрежов маркетингСнимка:lukyanova.bizСнимка:lukyanova.biz

 

 Да, вярно е, че при директните продажби не си обвързан с работно време и можеш да си доста гъвкав, но определено трябва и действие. Резултатите са пропорционални на вложеното време и усилия.

 Много хора мислят, че след като веднъж израснат в йерархията и започнат да печелят процент от новите дистрибутори, вече могат спокойно да се насладят на пасивен допълнителен доход.

 Това далеч не е така, защото те поемат още отговорности – да мотивират и информират хората под тях. Занимават се с рекламации, връщане на стоки, ако се наложи. Получават постоянни обаждания, опитват се да комбинират поръчки, така че да е най-изгодно за всички, ходят по обучения, събития и др.

 Ако МЛМ-а ви влече и искате да го превърнете в основен източник на доходи, това е възможно, но трябва доста да се потрудите. Ще си спестите много време, ако още от самото начало си зададете някой въпроси като:

 1. Харесва ли ви общуването с различни хора? Би ли ви доставило удоволствие да се занимавате с директни продажби?
 2. Имате ли широк кръг от познати, на които да предложите продукта си?
 3. Лесно ли се отказвате? Влияете ли се силно от чуждото мнение?
 4. Харесват ли ви продуктите на компанията, които искате да продавате? Ако самите вие не сте доволни от тях, как ще можете да ги предложите на друг?
 5. Докъде искате да стигнете? Просто да вземете отстъпка за вас и приятелите си? Да генерирате малък или среден постоянен допълнителен доход? Или да превърнете МЛМ-а в свой основен източник на доходи?

 Чак след като си отговорите на всички тези въпроси, ще добиете представа дали има смисъл да се занимавате с мрежов маркетинг и какви са шансовете ви за успех.

 Ако искате да получите още качествена информация по темата: да научите първи новините в бранша, да се запознаете с нови похвати в МЛМ, правилните техники за директни продажби и др., посетете единствения в България независим портал за МЛМ, който няма да се опитва да ви продава нещо, а ще ви помогне вие да продавате по-успешно: mlmbulgaria.org

Последно променена наЧетвъртък, 03 Април 2014 21:21

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics