Влез

Как да разпределим по-добре времето си, когато ни се налага да работим допълнително?

Как да разпределим по-добре времето си, когато ни се налага да работим допълнително? - 5.0 out of 5 based on 5 votes

  Реших да споделя няколко допълнителни идеи за по-добро управление на времето при стартиране на допълнителен доход, понеже интересът към темата за увеличаване на приходите е доста голям. За това съдя не само по читателския интерес в блога /харесвания, прочитания на статиите ми и коментари/, но и понеже получих вече две покани за гост-автор във връзка с изкарването на повече пари.vreme-dopalnitelen-dohod

 Първият път беше в блога на Свилен Николов – Бизнес идеи, където разказах какаво е нужно за стартиране на допълнителен доход и какъв моят подход. /Как се изкарват допълнително пари?/

  А втората покана получих от Рая Христова, която е автор на блога kadebg.comТова един от любимите ми блогове на тема допълнителен доход, собствен бизнес и лични финанси. Следя го почти от самото му създаване, понеже авторката пише много увлекателно и там е събрана доста качествена информация за парите и финансовата стабилност. /Вижте публикувания материал тук/.
 

  Затова реших да споделя още няколко идеи този път за по-добро разпределяне на времето, когато ни се налага да работим допълнително:

 1) Започнете възможно по-рано със задачите. Не си казвайте например „За да свърша тази работа ми трябват 3 дни, а аз разполагам с 5. Значи първите два от тях ще са за почивка.” Започнете веднага. Дори само да се запознаете с проекта, с който е необходимо да се справите, пак си заслужава. Ако пък упеете да отметнете всичко първите дни, последните можете да получите заслужен отдих.

 2) Направете си план. Като видите с каква скорост се справяте със задачите, преценете колко часа трябва да работите на ден, за да свършите всичко в срок. Така може да приключите и по-рано, защото ако изхождате от бързината си на работа в началото, неизменно ще заложите повече часове на труд в програмата си. Но с времето, навлизайки все повече в материята, вероятно ще действате все по-бързо и по-бързо. Така ще имате възможност да осмислите крайния продукт на труда си, да го дооформите и да му дадете оценка.

  3) След успешно свършена работа за деня, се наградете. Направете нещо, което обожавате : излезте с приятели, отидете да поспортувате, гледайте любим филм. Така ще се почувствате удовлетворени и почивката ви ще е заслужена и пълноценна. Ако например не сте работили достатъчно и разпускате, ще се почувствате виновни. Ако пък работите без да спирате и без да си почивате, ще ви е криво и ще сте нещастни. Така че търсете отново баланса.

 4) Понякога може да си „откраднете време”. Например всеки ден имате някакво неотлъчно задължение, което вършите дори без да се замислите, че някои може да ви смени или да не го правите поне веднъж. Ако виждате, че няма да успеете със задачата си и трябва да се лишите от сън, можете да помолите приятел да свърши вместо вас нещо /и не забравяйте да му върнете услугата/. Друг вариант е някои да ви помогне с грижите за детето или да помолите шефа си да не ползвате обедната почивка, а да си тръгнете по-рано. Комбинации има много. Просто, когато ви се налага, трябва да ги откриете.

  5) Премахнете дразнителите, които ви ядят от времето като телефона, фейсбука, по който се заплесвате без да се усетите, зарежете всички дребни задачи, които можете да отложите за по-късно. Не отговаряйте на приятелка, която просто иска да убие някои час в приятни разговори. За вас в този момент, когато имате задачи, времето е пари. Това е все едно да хванете и да пръскате пачки по пода като Тодор Колев в „Опасен чар”. Направо безумие.

  И накрая, винаги съм обичала да завършвам с оптимизъм. Ако вярвате, че ще успеете със задачите, нищо не може да ви спре. Най-важното е да действате, без да мислите много за детайлите. Те също са много важни, но за тях си освободете време накрая.

  Ако имате свои трикове за по-добро организиране на времето, ще се радвам да споделите и вашия опит в коментарите.

 Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ще може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

 Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

Последно променена наСряда, 30 Октомври 2013 12:30

3 коментари

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics