Влез

Искам да спечеля пари от интернет. Как да го направя?

Искам да спечеля пари от интернет. Как да го направя? - 4.9 out of 5 based on 7 votes

 vreme-dopalnitelen-dohodКак да печелим по интернет? Към рубриката "Стани автор, сподели история или предложи статия" има все по-голям интерес. Включете се и вие! Това е третият пореден материал, изпратен от редовен читател на сайта. Този път е от колега блогър:

  Здравейте, аз съм Адо, познавате ме от предишното интервю, което направихме с Теодора. В следващите редове ще прочетете, кои са начините да спечелите пари или да си докарате допълнителни доходи от интернет.

 • Показване на реклами в блог или сайт

  Много хора правят сайт или блог с надеждата да спечелят пари от реклами, но не всеки може да се справи с това начинание и не е лесно, колкото изглежда отстрани. За тази цел, е необходимо да притежавате определени качества, за да генерирате достатъчно трафик /посещения/.

  Първо, трябва да сте човек, който има идеи и трябва да можете да пишете без това да ви дотегне, защото в един момент наистина е възможно да се демотивирате.  Причината за това би могла да бъде ниска посещаемост, липсата на идеи, колебание между избора на теми,  малък интерес към съдържанието, което пишете. Важно е да не се отказвате!

 Да, много е трудно да задържиш посетителя на сайта си и да го накараш да продължава да чете. Ако не поднасяте редовно интересно съдържание, шансът той да остане на уеб-страницата ви дълго време е много малък. Примерно вие четете този текст, защото се интересувате от това как да спечелите пари. Аз знам много по тази тема и пиша гост-статия в блога на Теодора. Защо го правя? Получавам нови посетители за сайта си и печеля доверието на търсачките, но това спада повече към изкуството, което се нарича “SEO” /оптимизация за търсачки с цел излизане по-напред в резултатите на търсенето/. Тази тема обаче е много дълга и е сложна за обяснение, затова няма да разказвам за това сега. Очаквайте в следващи материали повече информация.

  Изводът от всичко, което ви разказвам е, че за да спечелите пари от сайта или блога си чрез показване на реклами, ви трябва интересно съдържание и разбира се аудитория, пред която да го показвате.

 • Афилейт маркетинг

  Какво представлява това чудо? Казано по разбираем начин - например аз съм собственик на онлайн магазин и ви предоставям шанса да спечелите пари, като продавате моите продукти или просто ги рекламирате в сайта си. Това може да стане като ви дам така наречения  афилиейт /партньорски/ линк. Вие го поставяте в сайта си, а когато ваш посетител, кликайки на този линк се препрати в моя сайт и закупи продукт, вие печелите комисионна в %. 

 • Freelance работа

  Ако сте професионалист в своята област, можете да предоставяте вашите услуги срещу заплащане. Пример: вие изработвате лога, визитки, правите сайтове или просто сте добър художник. На мен ми трябват 1000 визитки с логото на моята фирма и имената на служителите ми. Вие изпълнявате поръчката ми, а аз ако съм доволен от резултата, ви плащам договорената предварително сума.

 • Продаване на собствени продукти

  Да кажем, че вие сте програмист. Направили сте много полезен счетоводен софтуер, който изчислява крайните доходи и приходи на вашата фирма за годината. В случай, че някой иска да използва вашия софтуер, може да го закупи от сайта ви и вие в резултат на това ще спечелите пари.

 • Продаване на линкове

  Това, дами и господа, спада към категория „черен бизнес“, предупредени сте още от сега. Последствията не са много приятни, особено за тези, които искат да изградят авторитет във виртуалното пространство. Накратко казано, това е подобие на рекламите, илюстрирани в сайта ви, но разликата е в това, че те са линкове, а не банери. Но да знаете, че не е добре да използвате този метод, само ви го разяснявам, за да имате представа.

 • Писане на статии за сайтове или блогове

  Някои хора пък пишат статии за други онлайн издания. Това спада към работата като freelancer (работник на свободна практика). Съветът ми към тези, които искат да го практикуват е, че ако вместо писане на статии за други, пишат в собствения си сайт, приходите могат да се увеличат двойно. Е, ако смятате, че сте човек с безкрайни идеи и слово – Газ напред! :D нищо не ви пречи да го правите.

 • Онлайн магазин

  Създавате онлайн магазин, продавате продуктите си и печелите пари. Това не го препоръчвам на тези, които нямат знания в тази област или просто го забравете, ако разполагате с  нулев бюджет. Дори да успеете, трябва да имате предвид, че ще ви се налага да се занимавате с логистика – опаковане и изпращане на стоки, рекламации и други подобни.

 • Продавайте старите си вещи

  Да, чухте правилно. Вземете за пример сайта prodavalnik.com. Хората, продават своите вещи, които не им трябват и печелят пари. Разбира се, тук трябва да имате какво да продавате и елементарни знания за промотиране на продуктите ви. /вижте още по темата тук/

  Това са най-разпространените начини за печелене на пари от интренет. Дано съм бил полезен със съветите си. Ако имате допълнителни въпроси или просто искате да ми кажете едно благодаря, можете да се свържете с мен от данните за контакт,  които съм посочил в блога си.

  Авторска статия отГледната точка на един блогър“.

 Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ще може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

  Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

Последно променена наЧетвъртък, 13 Февруари 2014 15:51

2 коментари

 • Теодора Дончева
  Теодора Дончева Понеделник, 31 Декември 2012 11:08 Връзка на коментара

  Ив, със сигурност това е формулата на успеха. Доста хора печелят по интернет без да са програмисти, гении и без да влагат огромни суми пари. Просто трябва да се действа.

 • Ив
  Ив Понеделник, 31 Декември 2012 04:53 Връзка на коментара

  Всеки иска да спечели, аз ще дам моите съвети, а именно: Постоянство, търсене на новото и креативното, здрав труд и четене

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics