Влез

Допълнителен доход

Финансова свобода

Играта на парите

 Защо повечето хора ги е...

Спестяване

10 умения, които ни пестят пари

 След като преминах през темите...

Стойността на парите

Древна история на парите

 Някога, много отдавна живели древни...

Споделени финанси

5+ причини защо аудио книгите са ценни за всеки

5+ причини защо аудио книгите са ценни за всеки - 5.0 out of 5 based on 1 vote

  Какво си мислите като чуетеаудио книга“? Дали сте от хората, които обичат класическия хартиен том и се отнасяте пренебрежително към този формат? Или пък сте от тези, които се тупат в гърдите: „Не съм прочел нито една книга през живота си! Защо да чета, като има клипчета, от които мога да науча всичко?!“ Сред моите познати има представители и на двете групи. Именно затова пиша тази статия. Искам да изтъкна 5+ причини защо аудио книгите са ценни за всеки.

(1 глас)

Играта на парите

Играта на парите - 5.0 out of 5 based on 1 vote

 Защо повечето хора ги е страх да си признаят, че изкарването и управлението на парите е като игра? Даже стратегически игри показват точно как работят парите. Не че препоръчвам дългото пилеене на време с компютърни игри, но принципите са си заложени там, стига да имаш очи да ги видиш.

 Преди време играех една такава лека онлайн игричка, която ме накара да се замисля. Изтърпете ме да ви разкажа за какво става въпрос в нея, а после ще ви обясня защо.

 Тя се състоеше горе-долу в следното:

(1 глас)

Парите - инструмент на щастието

Парите - инструмент на щастието - 5.0 out of 5 based on 1 vote

 Вярвате ли, че ако имате много пари ще сте щастливи? Над 90% от хората ще отговорят с гръмко "Да!" на този въпрос. Е, ще има и такива, които ще кажат "не", но половината от тях тайно ще мислят обратното, но няма да си признаят, понеже не е "възвишено".

 Всъщност голяма част от мечтите ни зависят от парите. Красивата вила с голям двор, деца и куче - мечта на много хора също е в пряка връзка с финансовото ни положение. 

 За мен истината е, че парите са един от инструментите за сбъдване на мечти и постигане на щастие. Обаче като всеки инструмент, те трябва да попаднат в ръцете на грамотен човек, за да вършат работа.

 Инструментите по принцип се ползват от професионалисти и ентусиасти, за да се свърши някакво полезно действие. Например ако на мен ми дадат ключове и крик без да имам специални напътствия от някой и практика - хич не е ясно дали ще мога да сменя спуканата гума на колата. 

(1 глас)
Абонамент чрез RSS
Real Time Analytics