Влез

Нов дизайн, нов късмет!

Нов дизайн, нов късмет! - 4.7 out of 5 based on 3 votes

 

Нов дизайн - нов късмет
Нов дизайн - нов късмет

 Може би се чудите защо напоследък не пусках много нови материали. Причината е, че реших да послушам съветите от Вас редовните читатели за промяна в сайта и това начинание ми отне доста време.

Благодаря на всички, които се включиха в анкетата по случай 3-тата годишнина на Здравдух.ком и ми писаха лично на e-maila. Препоръките бяха насочени основно към смяна на визията, дизайна и по-добра организация на категориите. 

 Радвам се, че ми дадохте стимул да променям и развивам сайта си! Ако мога да перифразирам популярната латинска фраза "Vox Populi Vox Dei", тя ще звучи така: "Глас Читателски, глас Божи!"

 Надявам се, че ще оцените изцяло обновения дизайн на сайта - доста по-раздвижен е, и категориите са по-отчетливо отделени, така че всеки може да намери лесно и бързо съдържанието, което го интересува.  

 Как се справих с това предизвикателство?

  За да постигна този облик, използвах платен темплейт (дизайн), разработен специално за софтуера, с който създадох блога си - Joomla. (Припомнете си "Как да си направим сайт?")

 И така, първо се наложи да премина към най-последната версия - Joomla 3. Нямам друг избор, ако искам да излизам по-напред в резултатите от Гугъл. Всичко трябва да е ново и да работи добре!

 Да не ви отегчавам, но това се оказа тежък емоционално-психически труд. След 4 дена непрестанно четене по форуми и след като на 2 пъти сринах оригиналния си сайт и 2 пъти специално създадения си тестов сайт, накрая успях! Да живеят бекъпите и готините хостинг доставчици!!!

 Наложи ми се да "бъркам" по всички възможни кодове, да поправям грешки, да трия sql файлове, да преименувам папки. Освен от HTML и CSS, бях сериозно застрашена да започна да разбирам и от PHP и JAVA script!!! Голямо приключение.

 Но то не свърши дотук! След това трябваше да нагодя дизайна на темплейта към съществуващия си сайт. Това ми отне повече от седмица чакане и нерви и то при положение, че уж имах право на бърз и платен съпорт във форум от разработчика на темите.

 Забавиха ме, но все пак ми свършиха работа накрая. 

 Но от всички най-много ми помогнаха хостинг доставчиците! Те ми отговаряха на e-maila за секунди, сякаш си пишем по чат. Накрая дори качиха тестовия ми сайт на мястото на оригиналния, запазвайки всички връзки, безпроблемно и гладко. Така ми спестиха часове работа. Благодаря ви Хост България (различни са от ХостБГ)! Това не е реклама, а самата реалност! 

 Какво друго спечелих от подобряването на сайта?

 Освен раздвижения дизайн, друг плюс е, че вече коментирането ще е много по-лесно. Така че ви препоръчвам да пробвате. :) Досега сложната антиспам защита отблъскваше хората от пускането на коментари.

 В момента всичко е много по-елементарно, защото защитата е вече като при Wordpress - най-известната платформа за разработване на сайтове. Просто пишете име и e-mail или се регистрирате и коментирате на воля :) Ако вече сте регистрирани, но не помните детайли и не искате да влизате в профила си, може да коментирате с друг e-mail.

 Естествено има още какво да се желае и наглася по сайта, но всичко с времето си. 

 Очаквам и вашите предложения, мнения и оценки за новия дизайн. Моля споделете какво мислите, ще съм ви благодарна!

Последно променена наПонеделник, 23 Януари 2017 15:33

7 коментари

 • Теодора Дончева-Влаховска
  Теодора Дончева-Влаховска Петък, 19 Декември 2014 13:48 Връзка на коментара

  Благодаря, Иве! :)

 • Ива
  Ива Четвъртък, 18 Декември 2014 18:25 Връзка на коментара

  Поздравления Теди, пожелавам ти много нови читатели!

 • Теодора Дончева-Влаховска
  Теодора Дончева-Влаховска Четвъртък, 18 Декември 2014 13:01 Връзка на коментара

  Рая, благодаря за милите думи.

  Тони, ще пробвам и този вариант, а и ще сменя позицията на платените банери, защото много не отговарят на този дизайн. Може още много неща да се направят :)

 • Стойне Василев
  Стойне Василев Четвъртък, 18 Декември 2014 10:04 Връзка на коментара

  Здравей Теди, поздравления за новия дизайн. На мен много ми допада и по лесно се ориентирам в статиите. Това за регистрация в сайта го махнах при мен, защото се регистрираха много роботи и се получаваше някакъв спам. Според мен, ако няма някакъв "бонус" и ограничено съдържание, не ти е необходимо. Също така, тези картинки в третата колона, според мен, може да минеш и без тях, за да се акцентира на новите статии с по-големи снимки и информация за тях.

  Пожелавам ти успех и повече читатели!

 • Рая Христова *
  Рая Христова * Четвъртък, 18 Декември 2014 10:00 Връзка на коментара

  Честито, Теди! Браво за упоритата работа! На добър час! :)

 • Теодора Дончева-Влаховска
  Теодора Дончева-Влаховска Четвъртък, 18 Декември 2014 09:28 Връзка на коментара

  Благодаря, Вера! И за милите думи и за качествените материали, които ми изпращеше и за цялата ти подкрепа. :) Да знаеш, че всичко хубаво се връща :)

 • Вера Накова
  Вера Накова Сряда, 17 Декември 2014 16:59 Връзка на коментара

  Честито, Теди ! Новият дизайн е '' разчупен'' и креативен. Пожелавам ти много успехи. Когато човек знае какво иска, тогава и пътят е по - лесен! Весели празници. С уважение Вера Накова.

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics