Влез

Безценна мисъл, която може да промени живота ни - 5

Безценна мисъл, която може да промени живота ни - 5 - 5.0 out of 5 based on 4 votes

Добро и лошоДобро и лошо / Снимка: www.cheapsofabedsonline.org.uk Случвало ли ви се е често да седите и да си мечтаете: "Само ако не ми се беше случило .... това нещастие, колко по-хубав щеше да е животът ми!" Повтаряте си това като мантра и прекарвате часове в самосъжаление.

 Лошите неща и трагедиите идват за секунди, а последствията от тях понякога продължават цял живот... Жалко е наистина. Но замислете се над следното:

  Вие сте човекът, който сте днес точно заради всичко добро и лошо, което ви се е случило. Ако не минавахме през премеждия и трагедии нямаше да сме това, което сме днес. Ние сме сплав от доброто и злото в живота ни, като често (но не винаги) лошото изгражда добрите черти на характера и обратното.

 Обикновено най-големите успехи идват в живота точно след най-големите сривове. Това е нещо като законът за запазване на енергията. Тя не се губи, а се преобразува от една форма в друга. 

 Аз вярвам, че винаги трябва да търсим позитивната страна на всяка една ситуация, колкото и трудно и невъзможно да изглежда това. Да търсим изходи и решения, които да ни направят по-смели и самоуверени. Ницше казва: "Всичко, което не ме убива, ме прави по-силен."

 Ще ви разкрия откъде дойде вдъхновението ми за тази статия. Гледах криминален сериал (the Mentalist), в който главният герой е надарен с изключително остър, проницателен и дедуктивен ум и умее да манипулира умело. Благодарение на тези си дарби, дълги години той лъже, че е медиум и измъква парите на хора в беда. Един ден обаче сериен убиец - Ред Джон погубва семейството му. Нашият герой става консултант в полицията и се посвещава на залавяне на престъпници, като главната му цел е да отмъсти на Ред Джон.

 В една от последните серии обаче главният герой забравя кой е, изпада в амнезия, не си спомня за личната си трагедия (нито убийството на семейството си, нито Ред Джон) и става отново повърхностния шут, който се опитва да вземе парите на хората и просто да се забавлява. Невероятно дразнещ и надут тъпак... Най-лошата комбинация - остър ум и липса на морал.

 И тогава идва отрезвяващия шамар - показват му символът на Ред Джон на мястото на убийството на семейството му. За мен той поразително прилича на символа Ин и Ян.

Ин и ЯнСимволът на Ред Джон и Ин ЯнСимволът на Ред Джон и Ин Ян

 Нашият герой отново усеща болката и се връща към истинското си състрадателно "Аз". Отново застава на добрата страна и започва да помага на хората. Страданието има пречистваща сила. Не трябва да забравяме това. Всеки има своята тъмна страна - своя Ред Джон в живота си и това не е само лошо, защото ни прави по-добри хора. 

 И е добре да приемем истината, а не да бягаме от нея, защото само това ще не спаси от посредствеността, глупостта и шутовщината. 

 Вижте още: Може ли кризата да има добри страни?

Последно променена наПонеделник, 20 Октомври 2014 11:15

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics