Влез

Как да постигнем успех?

Как да постигнем успех? - 4.7 out of 5 based on 12 votes

 Kak-da-postignem-uspehПровал или успех / Снимка: www.sxc.hu, обработка Теодора Д.Колко разнообразни мнения има за това как да привлечем успех в живота?! Не може да не сте попадали на мотивиращи филми или книги, които ви убеждават в предимствата на един или друг метод за постигане на целите - начело с най-желаните от тях - здраве и пари.

 Да вземем например известният филм "Тайната" - той е любим на мнозина, а други го осмиват и отричат. За какво става въпрос  накратко? За това, че каквато енергия подаваш към вселената, такава получаваш обратно или така нареченият закон на привличането. Ако подаваш например мисловни сигнали за богатство и охолен живот, ще успееш да ги постигнеш с лекота.

  Подобна е и теорията на Джон Кехоу в книгата му "Подсъзнанието може всичко". В нея той твърди, че  мислите, които посяваме в плодотворната почва на подсъзнанието ни, стават реалност и най-справедливото нещо, което ни е дадено от създателя, е правото на избор какво да мислим и чувстваме. Тази идея се харесва на мнозина, защото им дава увереност и спокойствие, че това, което се случва в живота им е в тяхна власт, че могат да влияят на всички събития около тях. 

   Има ли обаче конфликт в тези съвети за постигане на целите и в какво се крие той?

  Убеждават ни, че ако искаме да сме богати трябва да развием съзнание за богатство. Не трябва да сме стиснати, да броим всяка стотинка и да сме пестеливи, защото това ще ни доведе до обратния резултат. Тогава какво трябва да правим - да харчим сякаш парите не са проблем за нас? И това не става. А ако е така защо винаги като основен плюс на едни от най-богатите хора в света се посочва точно тяхната пестеливост и това, че си правят сметката на всеки цент?

  Тогава има ли универсална истина за това как да постигнем успех?

  Вярвам, че всеки трябва да потърси отговора в себе си. Може обаче да се възползваме от някои вечни съвети:

 - Например да вярваме безрезервно, че ще постигнем целите си и да не допускаме и частица съмнение. Защо тази формула работи? Просто е - вдъхва ни смелост да продължим напред и поддържа вдъхновението ни живо. В крайна сметка, ако сте сигурни, че ще доведете проекта си до успешен финал, ще работите за това денонощно, ако трябва!

 - Важно е и да си поставите и правилната цел, защото ако преследвате нечия друга идея, която не ви е близка, няма да стигнете до никъде. Правете нещата по вашия начин. Например ако решите да започнете бизнес - изберете сфера, която ви привлича и от която разберате, защото иначе провалът ви е почти в кърпа вързан.

 - Също така е от значение да определите какво е за вас успехът. Ако попитате повечето хора какво е успял човек, те ще ви отговорят – богат, известен, влиятелен, силен, властен, интелигентен и др. И в повечето случаи ще са прави, защото хората към това се стремят. Но всъщност за мен истината е, че успял човек е този, който е успял в собствените си очи. Нито парите, нито славата, нито бистрият ум са гаранция за успеха, всичко се крие във вътрешната нагласа, в усещането за удовлетореност, щастие и радост от живота.

   Ако не се чувстваш доволен, в хармония със себе си и околните, ще е трудно да се наречеш успял. Макар че има хора, които поради липса на постижения в една област от живота си – например в личен план, се опитват да компенсират, като се отдават изцяло на работата си.

  За мен успехът се мери в личното усещане за щастие, защото когато си щастлив това включва всичко – наслада от постигнатото, радост от то това което имаш, самочувствие, че можеш да сбъднеш мечтите си!

 Вижте и статията "Топ 10 качества на финансово успешните хора".

 Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ше може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

 Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

Последно променена наСряда, 30 Октомври 2013 11:37

2 коментари

 • Теодора Дончева
  Теодора Дончева Вторник, 27 Март 2012 19:04 Връзка на коментара

  Рая, май всеки, който ги е чел си блъска главата и на никои не му е на 100% ясно точно какво трябва да прави. Но хубавото на тези мотивиращи книги е, че много помагат в трудни моменти, вдъхват увереност и сили да се справиш с проблемите. Освен това е много приятно, когато ти казват че управляваш живота си и всичко е в твоя власт.
  А това, че лошото отминава и идват по-добри времена е и моята философия.
  Животът е хубав в крайна сметка! :)

 • Рая Христова
  Рая Христова Вторник, 27 Март 2012 15:48 Връзка на коментара

  Хей, Теди, много хубав материал си направила :)

  И аз много си блъсках главата по тези въпроси. Четох "Тайната". Накрая си казах: "Хъ? Е това ли беше? 'Мислете позитивно' и готово?"

  Вярно е, че начинът на мислене е важен. Но и вярно е, че като си затънал в мизерия не можеш да си наложиш да се чувстваш като богаташ. Просто не става.

  Според мен ключът е в това да се помни, че трудностите или неуспехите са нещо ВРЕМЕННО. След тях задължително ще дойдат по-хубави времена. Че каквото и да става сега, то ще отмине.

  На мен тези мисли ми даваха кураж, докато се борех със заемите. И не само с тях, имах много други и дори по-големи житейски неволи :) Ако трябва да съм абсолютно честна, беше ме страх какво ще стане с мен и близките ми. Не можех да спя. Това продължи бая време.

  Накрая - не знам как точно стана - ми просветна, че в крайна сметка това няма как да продължи вечно. Един ден нещата ще са други и несъмнено по-добри.

  Тогава реших, че искам да си направя "по-добрите" времена наистина добри, и започнах да се готвя за тях. Не само финансово.

  И сега се радвам, че го направих :)

  Така че според мен най-отличителната черта на успелите хора е тяхната борбеност. И ако ние, обикновените хора успеем да я усвоим, толкова по-добре за нас :)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics