Влез

Идея за по-добър живот

Идея за по-добър живот - 5.0 out of 5 based on 4 votes

 Повечето от нас в някакъв етап от живота си пренебрегват себе си и правят компромиси с ценностите или желанията си. Приемаме това за нещо нормално в днешната тежка действителност. Самочувствието ни постоянно страда от подобен тип подценяване на личността. Живеем със съзнанието за собствената си нищожност, за това че сме прашинки в една необятна Вселена, че животът ни няма стойност, защото е кратък миг, който отминава докато си правим планове за него. Някой стигат и по-далеч, като казват: "Животът е болест, предавана по полов път, от която се умира" :)

nashata-vselenaСнимка: www.sxc.hu

 Наскоро обаче отново се замислих над някои неща, които биха могли да ни вдъхнат самочувствие и да ни дадат сили да живеем по-достойно.

 Осъзнавали ли сте например каква случайност е да се родим точно ние?

 Всеки човек е продукт на милиарди възможни комбинации от клетки и то само при процеса на зачеването си в определен период от време. Да не говорим колко още случайни събития влияят на сътворението ни. Например това, че точно майка ти и баща ти от милионите хора в страната, са решили да учат една специалност и са се запознали, че точно в конкретен момент са се оженили и са решили, че са достатъчно стабилни финансово, за да имат деца.

  А ако вземем същите случайности за десетки и стотици хиляди години назад, когато всеки един от предците ни се е появил на този свят или дори се върнем още по-назад към появата на живота на Земята или Големия взрив, формирането на първите частици със собствена маса, раждането на звездите и разширяването на Вселената. Всичко това е довело точно до появата на всеки от нас в един определен момент. 

 След казаното дотук още ли мислите, че сме нищожни, че отделният живот няма смисъл, че не е важно човек да отстоява себе си и принципите си и че животът не е безценен подарък, който трябва да се оползотвори възможно най-качествено? 

 Ние сме продукт на безкрай много случайни комбинации и събития, като започнем от квантово ниво и стигнем да простото ежедневие и капризните човешки взаимоотношения. Всичко, което се е случило във Вселената дотук е довело до нашето съществуване, което според мен е в синхрон с теорията за холографската Вселена. Ние съдържаме в себе си цялото и сме неразделна част от него. Затова всеки от нас е важен, няма посредствени хора, такива от които не можеш да научиш нещо, всеки е уникален, единствен и съвършен. 

Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ще може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

 Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!   

Последно променена наСряда, 30 Октомври 2013 14:26

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics