Влез

Моят органайзер за бижута

Моят органайзер за бижута - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Органайзер за бижута www.zdravduh.com / Снимка: Теодора Д., Органайзер за бижута

 Как ми хрумна идеята за органайзер за бижута? Преди две седмици бях на сватба и трябваше да избера кои обици и колие ще отиват към роклята ми. Наложи се да отворя около 10 големи кутии за бижута и още 5-6 малки подаръчни кутийки.

 Тогава за пореден път осъзнах, че имам толкова дранкулки, че даже аз самата забравям какви са. Оказа се, че  разполагам с толкова чифта обици, че мога месец и половина да не ги повторя - всеки ден да съм с различни. Мислех, че нямам почти никакви гривни (малко ме дразнят и не нося често) - оказа се, че имам поне 5-6 сребърни и седефени и още толкова дървени и от мъниста. 

 Осъзнах, че е крайно време да сложа ред в бижутата си, ако искам лесно и бързо да избирам между тях какво да сложа. А това за секунди променя външния вид, нали? Досега тактиката ми беше - подарят ми нещо и аз го нося, докато не получа нов подарък или докато нямам специален повод. Обаче е друго, като виждаш 80% от бижутата си на едно място.

 Прегледах много статии с идеи за органайзери за бижута. Имаше всякакви - интересни бутилки, специални рафтове и полици, декоративни дървета и др. Най-много ми допадна идеята за коркова дъска, понеже исках на една плоскост да сложа всичко и да мога да я прибера в шкафа си.

 И преминах към изпълнение - отидох в близката книжарница и си купих дъска от корк 40x30 см. за 6 лв. За около 20 минути подредих всичките си дрънкулки по нея. Обиците с щифт или винт отзад директно забих в корка, а тези със закопчалка забодох с карфици с перлен връх. За герданите и гривните използвах кабърчетата, който вървяха в комплект с дъската (този тип дъски са популярни като "дъски за съобщения" - слагат ги по входовете и в училищата).

Вижте какво се получи: 

 

 

 

 

 

  Ако и вие имате идеи за огранайзери за бижута, моля споделете в коментарите.

Вижте още за моя личен опит със свалянето на тегло тук, изтеглете ОТКЪС от книгата ми "Как успях да отслабна?" или се абонирайте за новото в блога.

Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

Последно променена наВторник, 13 Октомври 2015 14:41

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics