Влез

Статии филтрирани по дата: Сряда, 30 Ноември 2011 - Здравдух.ком - Здраве и лични финанси

Диетите - за и против

           
За и против диетитеСнимка: www.sxc.hu

Замислете се какво е необходимо да знаете, за да започнете подходяща за вас диета. Сигурно хиляди пъти сте попадали на сайтове, които ви убеждават да купите продукт или книга, разкриваща тайната на феноменална диета. Също така виждате статии в списания, убеждаващи ви в качествата на определен хранителен режим. Тази информация е представена професионално и това е естествено, нали трябва да ви вдъхва доверие, за да закупите продукта. Но вие сте интелигентни и мислещи хора. Никога не разглеждайте нещата едностранно. Пълно е с информация за всеки един хранителен режим - всичко за и против него. Аз искам да изложа накратко какво открих като информация за няколко различни типа диети:

За автора и блога

      
      TeodoraЗдравейте,

      Ако четете това значи ви е интересно кой седи зад тези онлайн странички. И така...

     Коя съм аз?

    Аз съм практичен оптимист и земен мечтател. За мен страстта е това, което тласка към постигането на успех, постоянството е, което води до големите победи, а радостта и удовлетоворението от живота са наградите, към които се стремя.

      Какво за мен са здравето и парите?

      Това са инструментите, които отстраняват грозното и ненужното в живота, но и те, попаднали в ръцете на неграмотен, могат да бъдат опорочени. Те са взаимно свързани и мисля, че всеки ще се съгласи, че до голяма степен здравето е пари, а парите са здраве. Те са и необходимата основа за изграждане на щастие и хармония.

      Какво ме накара да започна този блог?

      Искам да изразя себе си по най-добрия известен начин – като съм полезна с идеи за по-добър и качествен живот, където комфортът не е само повод за въздишка, а ежедневие и реалност - плод на постоянство, старание и стремеж към съвършенство. Всеки от нас го заслужава!

       А сега малко повече за мен и блога... 

       За себе си ще ви кажа едно – не съм финансов или здравен експерт, но всичко за което пиша ми е близко и идеите и съветите в блога произлизат от личен опит. Завършила съм балканистика в Софийския университет – специалност, в която се изучават балкански езици и култура. Едно от любимите ми занимания са графичните програми - правила съм рекламни брошурки, визитки и др. 

     Имам много идеи за създаване на допълнителен доход, а аз успях да генерирам собствен такъв -  преводи от румънски и английски език. Имам и горчив опит с несполучлив ипотечен кредит в швейцарски франкове, който сега не бих повторила, а и тогава действах против интуицията си. В момента изплащам собствено жилище, предимно от наема, който получавам от него.

  Но няма значение дали опитът е позитивен или негативен – важното е изводите, които са направени да са от полза за личностното израстване. Мога да разкажа доста за личните разходи и семейния бюджет.Ще споделям с вас идеите си за парите, за финансовата свобода и някои свои лични финанси в конкретни цифри. Ще прочетете повече за това в раздела за „Лични финанси”.

      Имах и друг блог „Здраве чрез хармония” – там пишех за всичко, което ме караше да се чувствам щастлива, здрава, жизнена и в хармония със себе си. Идеята ми е да продължа да пиша за здравето, красотата, тонуса и доброто настроение. Обожавам да чета статии, списания, книги и онлайн издания на здравословна тематика. Обичам да живея природосъобразно, тренирала съм карате, а другата ми слабост са народните танци. Случвало ми се е да спазвам и диета и резултатът при мен е положителен и траен. Как го направих – прочетете в раздела  „Здрави и жизнени”. Вижте и книгата ми "Как успях да отслабна?" - моят личен опит в битката с килограмите.

    Следвайте ме и в „Моите разходки”, научете повече в раздела „Как да..?!” и се забавлявайте! 

     Ще публикувам редовно /по 8-12 статии месечно/ и няма да ви е скучно. Ако искате да получавате новите публикации на сайта - абонирайте се (винаги можете и да се отпишете)!

   Ще ви предложа още много изненади и приятни изживявания, просто останете с мен и се включвайте активно, като коментирате или като ми пишете на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

   Блогът е с регистрирани авторски права и копирането и разпространението на материали без поставяне на линк към сайта и без знанието на автора е забранено! т.е, ако искате да ползвате материали от блога, свържете се с мен или поставете линк към публикацията ми.

 Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ще може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

Абонамент чрез RSS
Real Time Analytics